Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Firewatch este un joc video first-person de aventură și mister, dezvoltat de Campo Santo și publicat de Campo Santo și Panic. Jocul a fost lansat în februarie 2016 pentru Linux, Microsoft Windows, OS X, PlayStation 4, și ulterior pentru Xbox One în septembrie 2016.

Povestea urmărește un pădurar pe nume Henry, din Pădurea Națională Shoshone, în anul 1989, la puțin timp după incendiile din Yellowstone din 1988. La o lună după ce a primit slujba, lucruri stranii încep să se petreacă, atât lui, cât și superioarei sale, Delilah, care se leagă cu niște evenimente ce s-au petrecut în acel loc în urmă cu câțiva ani. Henry interacționează cu Delilah folosind o stație de emisie-recepție, jucătorul având opțiuni de replici pentru a comunica. Schimburile sale de replici cu Delilah influențează felul în care se dezvoltă relația dintre cei doi. Jocul a fost regizat de Olly Moss și Sean Vanaman, scenariul scris de Chris Remo, Jake Rodkin, Moss și Vanaman, și produs de Gabe McGill și artista Jane Ng. Lumea jocului a fost modelată de Ng, și s-a bazat pe o pictură de-a lui Moss. Designul este inspirat din reclamele New Deal de la Serviciul Național al Parcurilor și de cercetări întreprinse la Parcul Național Yosemite.

Jocul a fost primit pozitiv de către critici, la capitolele poveste, personaje, dialog, gameplay, și design, dar finalul a fost criticat. Firewatch a câștigat premiul de Cea mai bună experiență vizuală 3D la premiile Unity 2016, Cel mai bun joc independent la Premiile Golden Joystick 2016, Cea mai bună narațiune la Premiile Game Developers Choice 2017 și Cel mai bun joc de debut la Premiile British Academy Games 2017. La sfârșitul anului 2016, jocul a fost vândut în peste 1 milion de copii. Un film bazat pe acest joc este în dezvoltare.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
19 mai:
Anne Boleyn

Alte aniversări: 18 mai19 mai20 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.