Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Mirror's Edge este un joc video de acțiune-aventură și platformer dezvoltat de EA Digital Illusions CE (DICE) și publicat de Electronic Arts. A fost lansat pentru PlayStation 3 și Xbox 360 în noiembrie 2008, iar pe PC pe 13 ianuarie 2009. Mirror's Edge folosește ca motor grafic Unreal Engine 3 cu îmbunătățirea luminozității de către Illuminate Labs în colaborare cu DICE.

Acțiunea din Mirror's Edge are loc într-o societate futuristă distopică, în care „alergătorii”, din care face parte și personajul principal, au sarcina de a fi curieri și de a transmite mesaje, trebuind totodată să scape de supravegherea guvernului. Este un platformer tridimensional, în care jucătorul o ghidează pe Faith printre acoperișuri, pereți și sisteme de ventilație, mișcările acesteia fiind inspirate din parkour. Jocul este viu colorat și diferă de multe dintre jocurile first-person permițând o mai mare gamă de acțiuni, cum ar fi: alunecarea sub bariere, acrobații, alergarea pe pereți, salturi între blocuri și o mai mare libertate în mișcări. Deși nu are HUD, se văd pe ecran picioarele, brațele, și trunchiul personajului.

Mirror's Edge a primit în general recenzii pozitive, cu varianta de PC având pe Metacritic o medie a punctajului de 81%. A fost apreciat pentru originalitate și mediul bogat, dar criticat pentru slăbiciunile din scenariu, erori și pentru că este scurt. A fost lansat un album, compus din remixurile piesei „Still Alive” (română Încă în viață) a cântăreței suedeze Lisa Miskovsky. O versiune side-scroller a jocului a fost lansată pentru iPad pe data de 1 aprilie 2010, iar pentru iPhone pe 2 septembrie 2010. O variantă portată a jocului a fost lansată pentru Windows Phone 7 pe 13 iulie 2012, inițial drepturile fiind deținute exclusiv de Nokia pentru telefoanele Nokia Lumia. Al doilea joc din serie, Mirror's Edge Catalyst, a fost lansat la 7 iunie 2016. În mai 2016, Endemol Shine North America a anunțat că va produce un serial bazat pe jocul Mirror's Edge.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
24 aprilie:
Telescopul spațial Hubble

Alte aniversări: 23 aprilie24 aprilie25 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.