Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Beyond: Two Souls este un joc video interactiv de acțiune-aventură pentru PlayStation 3, creat de dezvoltatorul francez Quantic Dream și lansat de Sony Interactive Entertainment. A fost lansat în octombrie 2013. Printre actorii de film care au dublat jocul și au luat parte la sesiunile de motion capture se numără Ellen Page și Willem Dafoe, în rolul lui Nathan Dawkins, cercetător în Departamentul pentru Activități Paranormale și tatăl adoptiv al lui Jodie.

Protagonista jocului este Jodie Holmes (Page), iar celălalt personaj jucabil este o entitate numită Aiden: un suflet separat legat de Jodie încă de la naștere. Prin intermediul legăturii psihice cu Aiden, aceasta poate folosi puteri supranaturale. Se aseamănă cu un film, și dă posibilitatea jucătorului de a alege ceea ce se va întâmpla în viitor cu personajele din joc.

Deși este un joc video, Beyond: Two Souls a avut premiera la Festivalul de Film de la Tribeca din 2013, fiind al doilea joc video care a fost recunoscut de un festival de film. David Cage, scenaristul și regizorul jocului, a explicat faptul că dezvoltatorii de jocuri video ar trebui să ofere o „poveste interactivă” care poate fi jucată de oricine, inclusiv de cei care nu joacă jocuri. După lansare, Beyond: Two Souls a primit critici mixte. Vânzările au depășit un milion de exemplare la nivel mondial până la sfârșitul anului 2013, atingând această cifră după două luni de la lansare. O variantă de PlayStation 4 a fost lansată atât individual în noiembrie 2015, cât și în pachetul Quantic Dream Collection cu Heavy Rain în martie 2016.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
27 martie: Ora Pământului
Geronimo

Alte aniversări: 26 martie27 martie28 martie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.