Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
„The Cure” este un cântec al interpretei și textierei americane Lady Gaga. Piesa a fost compusă de Gaga, DJ White Shadow, Nick Monson, Lukas Nelson, și Mark Nilan, în timp ce producția a fost aranjată de Detroit City, Gaga și Monson. Melodia a rezultat în urma energiei pozitive dintre colaboratori, construindu-l drept un răspuns pentru atrocitățile ce au loc în jurul lumii. „The Cure” a fost creat în Los Angeles, California, de către Gaga și echipa ei, dorindu-și să lucreze la câteva cântece înainte ca solista să fie ocupată cu filmarea lungmetrajului S-a născut o stea. Consistând în sunetele unor degete pocnind și un instrumental dance electronic, piesa este compusă în jurul unui sunet specific genului muzical R&B. Din punct de vedere al versurilor, melodia vorbește despre efectele vindecătoare ale iubirii, cântăreața fiind cea care administrează antidotul.

„The Cure” a fost lansat la 16 aprilie 2017 drept un disc single fără album sub egida casei de discuri Interscope Records, după ce Gaga a interpretat piesa la festivalul Coachella, fiind, de asemenea, capul de afiș al evenimentului. Artista a inclus ulterior melodia în lista cântecelor pentru turneul Joanne World Tour din anul 2017. Criticii de specialitate au examinat lansarea neașteptată a single-ului, considerându-l o abatere de lansările anterioare ale cântăreței și lăudând natura antemică a compoziției. Din punct de vedere comercial, „The Cure” a devenit un șlagăr de top 10 în clasamentele din Australia, Franța, Scoția, Slovacia, Ungaria și Venezuela, clasându-se totodată în top 20 în Cehia, Letonia, Liban, Malaysia și Regatul Unit.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
28 aprilie:
Stadionul Wembley

Alte aniversări: 27 aprilie28 aprilie29 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.