Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
She Wolf este cel de-al optulea material discografic de studio al interpretei columbiene Shakira. Albumul reprezintă cel de-al treilea album în limba engleză al artistei, după Laundry Service și Oral Fixation Vol. 2, fiind lansat la patru ani distanță de predecesorul său. În America Latină, titulatura materialului a fost schimbată în Loba. Contrar discurilor precedente ale Shakirei, ce se concentrau pe abordarea unui stil muzica pop-latino, She Wolf prezintă înregistrări puternic influențate de tendințele electronica, europop sau dance.

Materialul a fost promovat de solistă printr-un număr semnificativ de interpretării, pictoriale dar și discuri single. Primul dintre acestea, compoziția omonimă titlului, s-a bucurat de succes comercial, devenind un șlagăr la nivel mondial și unul dintre cele mai cunoscute cântece ale solistei din cariera sa. Acesta a fost urmat de alte două înregistrări, „Did It Again” — promovat în America Latină și Europa și „Give It Up to Me”, distribuit în America de Nord și Australia. „Gypsy” a fost ultima piesă lansată de pe album, devenind populară în America Latină și unele regiuni europene. Pentru a sporii notorietatea discului, artista va începe un turneu de promovare la finele anului 2010.

Albumul s-a bucurat de o serie de recenzii pozitive din partea presei și a criticii de specialitate, Allmusic listându-l chiar în ierarhia celor mai interesante materiale discografice ale anului 2009. She Wolf a ocupat locul 1 în clasamentele dintr-o serie de țări latino-americane, dar și în Elveția și Irlanda, înregistrând poziționări notabile și în alte teritorii. Discul s-a comercializat în peste un milion și jumătate de exemplare doar în primele două luni de la lansare, câștigând și o serie de discuri de aur sau platină.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
16 aprilie:
Vladimir Ilici Lenin

Alte aniversări: 15 aprilie16 aprilie17 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.