Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
Perfect Illusion” este un cântec al interpretei americane Lady Gaga, lansat spre descărcare digitală la 9 septembrie 2016 sub egida casei de discuri Interscope Records drept primul disc single extras de pe cel de-al cincilea ei album de studio, Joanne (2016). Piesa a fost compusă și produsă de Gaga, Kevin Parker, Mark Ronson and BloodPop. „Perfect Illusion” este o melodie dance-rock care, din punct de vedere al versurilor, vorbește despre „suișurile și coborâșurile” dintr-o relație, prezentând totodată un comentariu legat de rețele de socializare. Artista a compus versurile utilizând o mașină de scris Underwood; după numeroase modificări și rearanjări, textierii au obținut varianta finală. Speculațiile precum că acest cântec se referă la fostul partener a lui Gaga, Taylor Kinney, au fost respinse de cântăreață.

Lansarea single-ului a fost precedată de diverse postări și colaje pe conturile de pe rețele sociale ale interpretei. Criticii de specialitate au oferit recenzii mixte spre pozitive cântecului, majoritatea menționând asemănări cu piesele artistului american Bruce Springsteen. Din punct de vedere comercial, „Perfect Illusion” a ocupat locul cincisprezece în ierarhia Billboard Hot 100 din Statele Unite, clasându-se totodată și în alte topuri secundare. Piesa a ajuns pe locul unu în Franța, în timp ce în Cehia, Italia, Scoția, Slovacia și Ungaria, single-ul a devenit un șlagăr de top 10.

Videoclipul melodiei „Perfect Illusion” a fost regizat de Ruth Hogben și Andrea Gelardin și a avut premiera în timpul celui de-al doilea sezon al serialului Scream Queens de pe canalul Fox. Clipul o prezintă pe artistă cântând și dansând într-un deșert, în timpul unui rave. Producătorii și textierii piesei apar, de asemenea, în videoclip. Acesta a fost lăudat de unii critici de specialitate, însă alții i-au oferit recenzii negative datorită simplității sale. Gaga a interpretat „Perfect Illusion” în turneele Dive Bar Tour și Joanne World Tour, precum și în timpul unor emisiuni televizate și apariții în mass-media.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
23 aprilie: Ziua limbii engleze • Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor
Carol al II-lea al Angliei

Alte aniversări: 22 aprilie23 aprilie24 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.