Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Living for Love” este un cântec al interpretei americane Madonna pentru cel de-al treisprezecelea ei album de studio, Rebel Heart (2015). Compoziția a fost realizată de Madonna, Diplo și Ariel Rechtsaid, alături de MoZella și Toby Gad. S-a stabilit ca piesa să fie lansată de ziua îndrăgostiților, însă, în urma unor demo-uri apărute pe internet în mod ilegal, cântecul a fost lansat ca primul disc single extras de pe album la 20 decembrie 2014 prin Interscope Records. „Living for Love” este o piesă EDM și house în care Madonna a experimentat diferite genuri de muzică, cântecul având instrumente de percuție, o partitură la pian interpretată de Alicia Keys și cor evanghelic. Solista a compus „Living for Love” drept o piesă de despărțire, însă s-a răzgândit și a compus versuri încurajatoare, vorbind despre contracararea gândurilor negative cu răspunsuri pozitive.

„Living for Love” a obținut recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia lăudând ritmul și versurile și comparând piesa cu lucrările anterioare ale cântăreței. Criticii au mai observat, de asemenea, un progres de la single-urile precedente. În Statele Unite, piesa nu a reușit să se claseze în Billboard Hot 100, însă „Living for Love” a devenit cel de-al 44-lea cântec al Madonnei care să ocupe prima poziție a clasamentului Dance Club Songs, egalând-ul pe interpretul de muzică country George Strait ca artista cu cele mai multe single-uri de top într-un clasament Billboard. Cu toate că în Regatul Unit, BBC Radio 1 a decis să nu îi difuzeze piesa Madonnei, „Living for Love” s-a clasat pe locul 26 în topul UK Singles Chart, devenind cel de-al 71-lea single de top 40 al solistei, extinzându-și astfel recordul de cântăreață cu cele mai multe cântece de top 40 în Regatul Unit. Deși piesa nu a avut parte de un succes comercial mare, aceasta s-a clasat în top 20 în clasamentele din Finlanda, Ungaria, Israel, Japonia și Libia.

Un videoclip muzical regizat de duo-ul francez Julien Choquart și Camille Hirigoyen, cunoscuți ca J.A.C.K., a fost lansat în februrarie 2015. Povestea videoclipului încorporează elemente mitologice și o înfățișează pe Madonna ca un matador, luptându-se cu dansatorii ei costumați în minotauri pe o scenă rotundă și roșie. Videoclipul conține numeroase schimbări de costume și a fost apreciat de critici pentru mesajul său de împuternicire și depășirea rolurilor de gen. Madonna a interpretat pentru prima oară „Living for Love” la cea de-a 57-a ediție a premiilor Grammy; spectacolul a fost cel mai urmărit moment al serii. Cea de-a doua interpretare a avut loc la ediția din 2015 a premiilor Brit. În primul stadiu al spectacolului, cântăreața a căzut de pe scările care făceau parte din scenă, fiind trasă de pelerină din spate. Versiuni alternative ale piesei au fost cântate la emisiunile The Ellen DeGeneres Show, Le Grand Journal și în turneul Rebel Heart Tour.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
1 mai: Ziua Internațională a Muncii
Wolfgang Amadeus Mozart

Alte aniversări: 30 aprilie1 mai2 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.