Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Womanizer” este un cântec înregistrat de interpreta americană Britney Spears pentru cel de-al șaselea ei album de studio, Circus (2008). Piesa a fost lansată la 3 octombrie 2008 sub egida casei de discuri Jive Records drept primul disc single extras de pe album. Produs și compus de grupul The Outsyders, cântecul a fost reînregistrat după ce un fragment demonstrativ a apărut în mod ilegal pe internet. „Womanizer” este o melodie electropop și dance-pop cu un tempo rapid. Descrisă de Spears drept un imn al femeilor, versurile cântecului vorbesc despre un vânător de fuste, în timp ce protagonista precizează în mod clar faptul că știe cine este el cu adevărat. Criticii de specialitate au lăudat refrenul, linia melodică și versurile de emancipare, considerându-l single-ul de revenire în industria muzicală al artistei.

„Womanizer” a obținut succes comercial în întreaga lume, ocupând prima poziție a clasamentelor din Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Norvegia, Statele Unite și Suedia. De asemenea, single-ul a devenit un șlagăr de top 10 în clasamentele din întreaga lume. În Statele Unite, „Womanizer” a devenit primul disc single al lui Spears care a ocupat prima poziție a ierarhiei Billboard Hot 100 de la „...Baby One More Time” (1999). Cântecul a stabilit un record pentru cel mai înalt salt către prima poziție. Recordul a fost doborât ulterior de solista Kelly Clarkson cu single-ul „My Life Would Suck Without You” în anul 2009. „Womanizer” este și cel mai bine vândut single în mediul digital a lui Spears în această regiune, înregistrând vânzări de peste 3,5 milioane de exemplare digitale.

Videoclipul a fost regizat de Joseph Kahn, cântăreața dorindu-și o continuare a videoclipului piesei „Toxic”. În „Womanizer”, Spears se deghizează în diferite costume și își urmărește partenerul în activitățile sale zilnice, cu scopul de a-l demasca în final. Videoclipul include scene intercalate în care Spears stă dezbrăcată într-o saună, drept răspuns pentru atacurile pe care le-a primit de-a lungul carierei din partea publicațiilor mass-media în ceea ce privește greutatea ei. Videoclipul a primit două nominalizări la ediția din 2009 a galei de premii MTV Video Music Awards, câștigând la categoria „Cel mai bun videoclip pop”.

Piesa a fost interpretată în versiuni cover de artiști din diverse genuri muzicale, printre care Lily Allen, Franz Ferdinand și formația Girls Aloud. Spears a cântat „Womanizer” la numeroase emisiuni de televiziune, printre care The X Factor și Good Morning America, precum și la ediția din 2008 a premiilor Bambi. Single-ul a fost inclus în lista cântecelor pentru turneele The Circus Starring Britney Spears (2009), Femme Fatale (2011), și în spectacolul rezidențial Britney: Piece of Me (2013). În anul 2010, „Womanizer” a primit o nominalizare Grammy la categoria „Cea mai bună înregistrare dance”.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
10 mai: Ziua independenței în România (1877)
Carol I al României

Alte aniversări: 9 mai10 mai11 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.