Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Dennis Man la un meci de Europa League cu FC Viktoria Plzeň

Dennis Man (n. ) este un fotbalist român, care joacă pe post de atacant la Parma în Serie B. Pe plan internațional, are prezențe la națională pentru România Sub-21, România Sub-19 și România.

A fost descoperit de antrenorul Alexandru Meszar și crescut de Atletico Arad. Dennis Man a jucat primul meci în Liga a II-a pentru UTA Arad în august 2015, cu Gaz Metan Mediaș și a marcat primul gol într-un meci cu FC Bihor. După ce a reușit să se impună pe unul din locurile acordate jucătorilor eligibili pentru U21 la UTA, a fost transferat de FCSB, la care a debutat în Liga I pe 2 octombrie 2016 într-un meci cu Universitatea Craiova. A jucat în numai șase partide de campionat în primul sezon la FCSB, din cauza unei clauze prin care clubul trebuia să achite 100.000 de euro dacă jucătorul depășea 10 meciuri. A devenit om de bază în sezonul 2017-2018, în care a marcat 20 de goluri în treizeci și patru de partide.

A jucat pentru naționala de tineret ale României sub sub nouăsprezece ani și în naționala de tineret sub 21 de ani a României, cu care s-a calificat la Campionatul European din 2019⁠(d). A debutat pentru prima reprezentativă în martie 2018, într-un meci amical cu Suedia. Impresara sa este Anamaria Prodan.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
8 mai: Ziua Victoriei în Europa (1945)
Alfred Jodl la semnarea actului de capitulare a Germaniei

Alte aniversări: 7 mai8 mai9 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.