Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

„OMG” este un cântec al interpretului american Usher, realizat în colaborare cu will.i.am. Compoziția a fost produsă de will.i.am și inclusă pe cel de-al șaselea material discografic de studio al solistului, Raymond v. Raymond, fiind lansat drept primul single internațional al albumului și cel de-al treilea în total.

Înregistrarea s-a bucurat de o campanie de promovare și de un videoclip — regizat de Anthony Mandler — ce a avut premiera la finele lunii martie 2010. Piesa a fost interpretată în cadrul emisiunilor americane American Idol și The Ellen DeGeneres Show, aspect ce a favorizat atât succesul compoziției „OMG”, cât și a discului său de proveniență. Percepția criticilor asupra cântecului a fost împărțită. Caroline Sullivan de la The Guardian a catalogat înregistrarea drept „irezistibilă”, în timp ce Matthew Cole de la Slant Magazine a fost de părere că piesa, alături de „There Goes My Baby” reprezintă cele mai notabile „punctele slabe” ale materialului Raymond v. Raymond.

Lansat inițial în Regatul Unit, „OMG” a devenit prima clasare pe locul întâi a lui Usher într-un interval de aproximativ șase ani, respectiv, de la reușita baladei „Burn” (2004). Cântecul s-a bucurat de aceeași clasare și în Australia, Irlanda sau Noua Zeelandă, în ultima țară staționând pe locul întâi timp de patru săptămâni consecutive. De asemenea, compoziția a devenit primul șlagăr de top 10 al albumului în ierarhia americană Billboard Hot 100, ocupând chiar prima poziție. Succesul înregistrat la nivel global, a facilitat ascensiunea lui „OMG” în United World Chart, listă unde a ocupat treapta cu numărul unu.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
18 mai: Noaptea Muzeelor
Cometa Halley

Alte aniversări: 17 mai18 mai19 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.