Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

Circus este cel de-al șaselea album de studio al cântăreței americane Britney Spears, lansat la 28 noiembrie 2008 sub egida casei de discuri Jive Records. Prin încercarea sa de a trece de la stilurile „întunecate și urbane” ale materialului discografic precedent, Blackout (2007), Spears și-a dorit ca următorul proiect să fie unul „puțin mai ușurel”. Înregistrarea cântecelor a avut loc în vara anului 2008, după o perioadă în care problemele personale ale lui Spears au fost foarte mediatizate, fiind necesară plasarea unui tutore temporar la începutul acelui an. În calitate de producători executivi ai albumului, Larry Rudolph și Teresa LaBarbera Whites au angajat numeroși colaboratori, printre care și Max Martin sau Nate „Danja” Hills.

În urma lansării sale, Circus a primit, în general, recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia complimentând producția pieselor, însă fiind ambivalenți cu privire la versurile acestora. Discul a debutat pe prima poziție a clasamentului Billboard 200 din Statele Unite, înregistrând vânzări de 505.000 de exemplare în prima săptămână și devenind al cincilea album a lui Spears ce reușește să ocupe locul întâi.

Patru cântece au contribuit la promovarea albumului, fiind lansate drept discuri single. Trei dintre ele au devenit hituri internaționale. Primul extras pe single, „Womanizer”, s-a clasat în fruntea ierarhiei Billboard Hot 100 din Statele Unite și a înregistrat cea mai înaltă ascensiune din istoria topului, după ce a debutat pe locul 96. A devenit cel mai bine vândut single a lui Spears în regiunea respectivă de la „...Baby One More Time” (1999), și a primit o nominalizare Grammy la categoria „Cea mai bună înregistrare dance” la cea de-a 52-a ediție a galei de premii (2010). Al doilea și al treilea single, „Circus” și „If U Seek Amy”, au ocupat locul trei și, respectiv, nouăsprezece în Statele Unite. Prin urmare, Circus a devenit al doilea album de studio a lui Spears de la ...Baby One More Time (1999) care să aibă două șlagăre de top 10 și trei piese de top 20, fiind, de asemenea, primul ei album cu două single-uri de top cinci. Pentru a promova materialul, Spears a pornit într-un turneu de concerte intitulat The Circus Starring: Britney Spears, demarat în luna martie a anului 2009.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
2 mai:
Helmuth Weidling

Alte aniversări: 1 mai2 mai3 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.