Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Ego” este un cântec al interpretei americane Beyoncé. Piesa a fost produsă de către compozitorul Blac Elvis și inclusă pe ediția specială a celui de-al treilea material discografic de studio al artistei, I Am... Sasha Fierce. „Ego” se găsește pe cel de-al doilea disc al albumului, fiind lansat ca cel de-al cincilea extras pe single în Statele Unite ale Americii.

Versurile cântecului au fost scrise de Elvis Williams, Harold Lilly, și Beyoncé.

Compoziția a fost numită de Digital Spy „un clasic al muzicii soul”, în timp ce publicația americană Billboard felicită interpretarea lui Knowles. Piesa s-a bucurat de o campanie de promovare și de un videoclip, al cărui premieră a avut loc în luna mai a anului 2009. În acest material, personajul Sasha Fierce suferă o serie de schimbări ale stilului său, afișând o coafură afro, o astfel de abordare nemaifiind prezentată de Knowles de la scurtmetrajul șlagărului european „Work It Out”. Pentru remixul realizat în colaborare cu Kanye West, solista a primit o nominalizare la premiile Grammy din anul 2010.

Înregistrarea s-a clasat pe locul 3 în lista americană a cântecelor rhythm and blues Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs, devenind cel de-al cincisprezecelea hit de top 10 al interpretei în acest top. Deși cântecul a fost lansat doar la nivel local, acesta a activat și în clasamentele din Asia, Europa sau Noua Zeelandă. În țara natală a solistei „Ego” a beneficiat de vânzări suficiente pentru a fi răsplătit cu un disc de aur, el fiind oferit grație celor peste 500.000 de unități comercializate.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
2 mai:
Helmuth Weidling

Alte aniversări: 1 mai2 mai3 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.