Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

Colbie Marie Caillat (n. 28 mai 1985 în Newbury Park, California, Statele Unite ale Americii), mai cunoscută sub numele de Colbie Caillat, este o cântăreață, textieră și chitaristă americană. Ea a devenit cunoscută prin intermediul paginii sale de pe website-ul MySpace, unde solista posta diverse interpretări. După ce a obținut un contract de promovare, cântăreața a lansat înregistrarea „Bubbly”, care a devenit în scurt timp un șlagăr la nivel mondial, fiind comercializat în peste 2,6 milioane de exemplare doar în țara natală a cântăreței. Albumul de debut al artistei, intitulat Coco, a fost lansat în vara anului 2007, primind un dublu disc de platină în Statele Unite ale Americii. Următoarele discuri single — „Realize” și „The Little Things” — au crescut popularitatea materialului de proveniență, ajutându-l să rămână în clasamentele de specialitate pentru mai multe săptămâni consecutive.

Cel de-al doilea album de studio al lui Caillat, Breakthrough, a fost lansat în august 2009, urmând să ocupe locul 1 în ierarhia Billboard 200 la doar șapte zile de la startul comercializării. Materialul a fost precedat de promovarea șlagărului „Fallin' for You”, care s-a bucurat de numeroase aprecierii și de vânzări ridicate. Pentru a crește notorietatea discului Breakthrough, solista a început un turneu de promovare. Turneul a dat roade, albumul fiind nominalizat în 2010 la Premiile Grammy la categoria „Cel mai bun album de muzică pop”. All of You — cel de-al treilea material discografic de studio al solistei a fost lansat în iunie 2011 și s-a bucurat de succes comercial, fiind promovat printr-o serie de concerte și trei extrase pe single, printre care și șlagărul „Brighter Then the Sun”, care a primit discul de platină în Statele Unite ale Americii. Un album de Crăciun, Christmas in the Sand, urmează a fi comercializat la finele anului 2012.

A vândut peste șase milioane de albume și peste zece milioane de cântece la nivel mondial. În 2009, revista Billboard a clasat-o pe locul nouăzeci și patru în topul artiștilor cu cele mai bine vândute discuri în perioada 2000 – 2009. Majoritatea cântecelor interpretate de artistă sunt compoziții proprii, muzica lui Caillat fiind construită în principal pe acustică. De asemenea, temele abordate de Caillat au fost felicitate de o serie de critici.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
25 aprilie:
Coperta primei ediții a romanului „Robinson Crusoe”

Alte aniversări: 24 aprilie25 aprilie26 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.