Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

Alesha Anjanette Dixon (n. ) este o cântăreață, textieră și model britanică. Aceasta a devenit cunoscută datorită grupului muzical din care a făcut parte timp de cinci ani, Mis-Teeq. Alături de celelalte componente ale formației a lansat două album de studio și opt discuri single, dintre care șapte au atins poziții de top 10 în Regatul Unit. Cel mai mare succes cunoscut în această formulă l-a constituit piesa „Scandalous”, care a devenit cel mai mare hit al formației în Oceania și Regatul Unit.

În anul 2005, grupul s-a destrămat, iar Dixon a hotărât să înceapă o nouă carieră în muzică, lansând în 2006 piesa „Lipstick”. Aceasta a activat moderat în Regatul Unit, însă lansarea unui album a fost anulată datorită prestației slabe a celui de-al doilea single, „Knockdown”. Artista a participat în anul 2007 la emisiunea–concurs Strictly Come Dancing, pe care a și câștigat-o în luna decembrie a aceluiași an. În 2008, cântăreața a lansat un nou album, cu ajutorul casei de discuri Asylum Records, The Alesha Show. De pe material au fost lansate discurile single „The Boy Does Nothing”, „Breathe Slow”, și „Let's Get Excited”, primul intrând în top 10 în majoritatea clasamentelor europene, în timp ce al doilea a ocupat locul 3 în UK Singles Chart.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
24 aprilie:
Telescopul spațial Hubble

Alte aniversări: 23 aprilie24 aprilie25 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.