Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
JLS este albumul de debut al formației britanice JLS. Colecția de cântece reprezintă prima apariție discografică a grupului după apariția sa la emisiunea-concurs The X Factor. Materialul a fost lansat în luna noiembrie 2009 în Irlanda și Regatul Unit, fiind comercializat atât în format CD, cât și format digital. Majoritatea cântecelor de pe album reprezintă o combinație de muzică pop, R&B și electronica.

Primul disc single, „Beat Again” (lansat în iulie 2009), a ocupat prima poziție în UK Singles Chart și a câștigat locul secund în România. Acesta a fost urmat de „Everybody in Love”, care s-a bucurat de un succes similar, urcând și el în vârful clasamentului britanic, în urma unei apariții televizate la The X Factor. Cea de-a treia compoziție ce s-a bucurat de promovare a fost „One Shot”, care a intrat în primele zece trepte ale ierarhiei britanice cu o o lună înaintea lansării sale oficiale. Popularitatea albumului va fi sporită, odată cu începerea primului turneu al formației.

Materialul a primit atât recenzii pozitive, cât și critici, câștigând numeroase calificative de 2/5 din partea presei din Europa. Cu toate acestea, albumul a debutat pe prima poziție atât în Irlanda, cât și în Regatul Unit, unde a devansat locul secund cu mai puțin de 2.000 de exemplare. Grație celor aproximativ 240.000 de unități comercializate într-o singură săptămână, JLS a devenit unul dintre cele mai cunoscute discuri ale anului 2009. Materialul a fost răsplătit cu triplu disc de platină în țara natală a grupului, înregistrând vânzări de peste un milion de exemplare în cele două teritorii unde a fost promovat.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
25 aprilie:
Coperta primei ediții a romanului „Robinson Crusoe”

Alte aniversări: 24 aprilie25 aprilie26 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.