Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

„Sweet Dreams” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles. El a fost inclus pe cel de-al treilea material discografic de studio al solistei, I Am... Sasha Fierce, lansat în noiembrie 2008. Compoziția a fost lansată ca cel de-al șaselea extras pe single al albumului în S.U.A. și cel de-al patrulea la nivel global, înlocuind balada „Broken-Hearted Girl”.

Piesa a beneficiat de un videoclip și de o campanie de promovare, ce a inclus o interpretare a sa pe scena premiilor MTV Europe Music Awards din anul 2009, unde artista a fost desemnată laureata a trei statuete. Scurtmetrajul — regizat de Adria Petty — a fost filmat în New York și a fost descris de About.com drept „un alt clasic Beyoncé”. De asemenea, compoziția a fost felicitată de critica de specialitate, recenzorii săi apreciind influențele de muzică electropop și comparând-o cu înregistrările lui Michael Jackson de pe discurile Thriller sau Bad.

Înregistrarea s-a bucurat de succes în ierarhiile muzicale din majoritatea țărilor unde a activat, reușind chiar să obțină primul loc în clasamentul național din Noua Zeelandă. De asemenea, „Sweet Dreams” a devenit un șlagăr de top 10 în Billboard Hot 100 și a câștigat poziționări importante atât în Australia, cât și în Europa, în prima regiune fiind cel mai bine clasat disc single de pe albumul I Am... Sasha Fierce. Compoziția și videoclipul adiacent i-au adus lui Knowles și o serie de distincții, printre care un premiu Music MP3 Awards și un trofeu OVMA World Awards.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
18 aprilie: Ziua independenței în Zimbabwe (1980)
Bolesław I al Poloniei

Alte aniversări: 17 aprilie18 aprilie19 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.