Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Upgrade U” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles, realizat în colaborare cu artistul hip-hop Jay-Z. El a fost compus de producătorii americani Swizz Beatz și Cameron Wallace, în colaborare cu solista, fiind inclus pe cel de-al doilea album de studio al cântăreței, B’Day. Cântecul a fost lansat ca single promoțional în Statele Unite ale Americii la finele anului 2006.

Compoziția a primit atât aprecieri, cât și critici din partea recenzorilor de specialitate, Allmusic descriindu-l drept „cel mai puternic cântec aflat pe album”, în timp ce The Washington Post, a catalogat piesa drept o reflecție asupra „sentimentelor ce pot fi cumpărate cu bani”. În același cadru favorabil, publicația americană Entertainment Weekly a inclus „Upgrade U” pe lista „Celor mai bune 10 cântece ale anului 2007”, unde a ocupat poziția cu numărul cinci. Înregistrarea s-a bucurat și de un videoclip — regizat de Melina Matsoukas — ce a fost inclus pe materialul B'Day Anthology Video Album.

Cântecul a activat mediocru în clasamentele din Statele Unite ale Americii, unde a fost promovat inițial, câștigând locul cincizeci și nouă în ierarhia Billboard Hot 100, în timp ce în lista ce contorizează parcursul înregistrărilor Hip-Hop/R&B „Upgrade U” a obținut treapta a unsprezecea. Discul a intrat și în alte clasamente, reușind poziționări de top 40 în țări precum Bulgaria, Croația, România sau Turcia, în cea de-a treia atingând poziția cu numărul douăzeci și unu.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
25 aprilie:
Coperta primei ediții a romanului „Robinson Crusoe”

Alte aniversări: 24 aprilie25 aprilie26 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.