Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Aphrodite este cel de-al unsprezecelea album de studio al cântăreței australiene Kylie Minogue, lansat la 5 iulie 2010 sub egida casei de discuri Parlophone. Ședințele de înregistrare au început în prima parte a anului 2009, solista colaborând cu cântăreața-textieră britanică Nerina Pallot. Deși s-au dovedit a fi de succes la început, ședințele au devenit ulterior neproductive; Minogue a început mai apoi a lucra alături de producătorul englez de muzică electronică Stuart Price, cel care a devenit producătorul executiv al albumului. Cei doi au colaborat cu numeroși producători și textieri, incluzându-i pe Jake Shears, Calvin Harris, Sebastian Ingrosso și Pascal Gabriel. Aphrodite urmărește o direcție muzicală asemănătoare cu albumele precedente ale lui Minogue, fiind în principal un material dance-pop și disco. Acesta conține influențe din alte genuri muzicale dance, notabil electropop, hi-NRG, club sau rave.

În urma lansării sale, Aphrodite a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, majoritatea considerându-l o revenire în formă. Cu toate acestea, părerile criticilor cu privire la producție au fost împărțite; unii au fost de părere că producția lui Price a contribuit la sunetul coerent al albumului, în timp ce alții au opinat că, din punct de vedere al sonorului, albumul este mult prea similar cu lucrările anterioare ale lui Minogue, dând dovadă de lipsă de inovație. Din punct de vedere comercial, Aphrodite a fost un succes. În țara natală a artistei, Australia, materialul s-a clasat pe locul doi în topul Australian Albums și a fost premiat cu discul de platină de către Australian Recording Industry Association. În Regatul Unit, Aphrodite a debutat pe prima poziție a clasamentului UK Albums Chart, Minogue câștigând astfel un loc în Guinness World Records drept singura artistă cu cele mai multe decenii consecutive în care aceasta obține un album de top cinci în regiunea respectivă. British Phonographic Industry i-a oferit albumului un disc de platină. Aphrodite a avut parte de poziții bune și în ierarhiile pe plan internațional, clasându-se în top cinci în țări precum Belgia, Elveția, Grecia sau Spania. În Statele Unite, a devenit al doilea cel mai bine clasat album a lui Minogue în topul Billboard 200, ajungând pe locul 19.

Patru cântece au contribuit la promovarea albumului, fiind lansate ca discuri single. „All the Lovers”, prima piesă extrasă de pe album, a fost un succes comercial, ocupând locul trei în Regatul Unit și devenind, de asemenea, un șlagăr de top 10 în țări ca Belgia, Franța, Germania, Italia și Spania. În Australia, single-ul a ratat top 10, clasându-se doar pe locul 13. Melodiile următoare, „Get Outta My Way”, „Better than Today”, și „Put Your Hands Up (If You Feel Love)” au obținut, în general, o performanță slabă în majoritatea clasamentelor, determinând-o pe Minogue să-și exprime dezamăgirea față de casa de discuri. În Statele Unite, toate cele patru piese au reușit să ajungă pe prima poziție a topului Billboard Hot Dance Club Songs. Pentru a continua promovarea discului, Minogue a pornit în turneul Aphrodite: Les Folies Tour, în anul 2011. Seria de concerte s-a dovedit a fi un succes, fiind încasați peste 60 de milioane de dolari.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
28 aprilie:
Stadionul Wembley

Alte aniversări: 27 aprilie28 aprilie29 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.