Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Just Dance” este discul single de debut al cântăreței americane Lady Gaga, realizat în colaborare cu Colby O'Donis. Piesa produsă de RedOne și compusă de RedOne, Gaga și Akon a fost lansată în 2008 ca primul disc single extras de pe albumul de debut al solistei, The Fame. „Just Dance” a fost scris de Gaga în 10 minute, ea considerând-o una „veselă”. Piesa conține influențe R&B, în timp ce versurile vorbesc despre cum este să te simți amețit, într-un club, în timpul unei petreceri.

Cântecul a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia apreciind faptul că piesa sună a imn de club și synthpop-ul asociat cu aceasta. „Just Dance” a ocupat primele poziții ale clasamentelor din Statele Unite, Australia, Canada, Irlanda, Olanda și Regatul Unit, devenind, de asemenea, un șlagăr de top 10 în numeroase țări. Piesa a petrecut aproximativ cinci luni în clasamentul Billboard Hot 100 înainte să ajungă pe prima poziție în ianuarie 2009, după lansarea sa din aprilie 2008. Este, de asemenea, unul dintre cele mai bine vândute discuri single din istorie, cu aproape 10 milioane de exemplare vândute.

Videoclipul piesei o prezintă pe cântăreață în timpul unei petreceri unde, în timp ce își interpretează cântecul, îi convinge pe ceilalți să danseze. Gaga a comparat experiența filmării videoclipului cu cea de pe un platou al unui film de Martin Scorsese. „Just Dance” a fost interpretat de Gaga în numeroase apariții live, inclusiv în primul ei turneu de concerte, The Fame Ball Tour. În 2009, piesa a primit o nominalizare Grammy la categoria „Cea mai bună înregistrare dance”, însă a pierdut în fața duo-ului francez de muzică electronică Daft Punk cu piesa „Harder, Better, Faster, Stronger”.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
1 mai: Ziua Internațională a Muncii
Wolfgang Amadeus Mozart

Alte aniversări: 30 aprilie1 mai2 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.