Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Do It Well” este un cântec al interpretei americane Jennifer Lopez. El a fost compus de Ryan Tedder și inclus pe cel de-al șaselea album de studio al interpretei, Brave. Piesa a fost lansată ca primul extras pe single al materialului, fiind distribuită în format digital începând cu data de 10 septembrie 2007 în majoritatea teritoriilor. Incluzând o mostră din șlagărul „Keep on Truckin'” al lui Eddie Kendricks, compoziția include influențe de dance și muzică rhythm and blues.

Cântecul a beneficiat de o campanie de promovare, ce s-a materializat prin filmarea unui videoclip și prezentarea sa într-o serie de apariții televizate. Scurtmetrajul, regizat de David LaChapelle și filmat între 16 și 17 august 2007, având premiera pe data de 5 septembrie prin intermediul Yahoo! Music. Filmat într-un club de noapte S&M, materialul a fost asemănat cu videoclipul Christinei Aguilera pentru piesa „Dirrty” (2002), regizat de același LaChapelle. „Do It Well” a fost interpretat de Lopez într-o serie de emisiuni televizate și evenimente notabile, cele mai memorabile prezentări ale compoziției fiind realizate în cadrul Fashion Rocks sau emisiuni precum Dancing With the Stars, Good Morning America sau The Late Show with David Letterman.

Percepția asupra compoziției a fost diferită, critica de specialitate comparând înregistrarea cu șlagărele semnate Fergie, Kat DeLuna sau Rihanna, apreciind în același timp sound-ul abordat, considerându-l totodată una dintre cele mai importante compoziții ale albumului Brave. Cu toate acestea, unii recenzorilor au blamat includerea mostrei din „Keep on Truckin'”, acest aspect fiind blamat pentru faptul că înregistrarea sună „învechit”. La nivel comercial, „Do It Well” a activat notabil în majoritatea clasamentelor americane, asiatice, australiene sau europene, bucurându-se de succes major în regiuni precum Brazilia, Bulgaria, Italia, Japonia sau Taiwan, teritorii unde a obținut poziții de top 10.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
16 mai:
Patrice de Mac-Mahon

Alte aniversări: 15 mai16 mai17 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.