Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
The Edge of Glory” este un cântec al interpretei americane Lady Gaga pentru cel de-al doilea ei album de studio, Born This Way (2011). În ciuda faptului că piesa a fost lansată inițial drept unul dintre cele două single-uri promoționale, „The Edge of Glory” a fost lansat la 9 mai 2011 ca cel de-al treilea disc single extras de pe album, în urma succesului din piețele muzicale digitale din întreaga lume. Cântecul compus și produs de Gaga și Fernando Garibay este o melodie încadrată în genurile muzicale pop, electro-rock și disco ce vorbește despre ultimele momente ale vieții. Potrivit cântăreței, inspirația din spatele cântecului a reprezentat decesul bunicului ei, eveniment care a avut loc în luna septembrie a anului 2010. Împreună cu secvența solo de saxofon interpretată de Clarene Clemons, linia melodică a piesei aduce aminte de lucrările ale lui Bruce Springsteen, și conține numeroase elemente similare cu muzica adult contemporary din anii '80.

„The Edge of Glory” a primit laude din partea criticilor de specialitate, aceștia considerându-l un punct culminant al albumului. Mare parte din aprecieri au fost datorită refrenului și producției muzicale. Redactorii au complimentat, de asemenea, vocea solistei, descriind-o drept „expresivă”. Cântecul a fost un succes comercial în întreaga lume, devenind un șlagăr de top zece în numeroase țări, inclusiv în Australia, Belgia, Canada, Noua Zeelandă, Norvegia, Regatul Unit și Spania. În Statele Unite, „The Edge of Glory” a ocupat locul trei în clasamentul Billboard Hot 100, devenind cel de-al zecelea hit de top zece consecutiv al cântăreței.

Un videoclip muzical pentru piesă a fost filmat mai târziu, în luna mai, sub regia lui Gaga și echipa ei de producție, Haus of Gaga. În comparație cu videoclipurile anterioare ale lui Gaga, acest clip este unul simplu, artista fiind prezentată dansând și mergând pe o stradă singuratică. Diferențele au inclus și lipsa unei coregrafii complicate, a dansatorilor, precum și utilizarea unui singur costum, realizat de Versace. Criticii au lăudat simplitatea videoclipului, comparându-l cu lucrări ale lui Michael Jackson, Janet Jackson și Madonna. Gaga a interpretat „The Edge of Glory” în numeroase gale de premii, festivaluri muzicale, precum și în turneele ei.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
2 mai:
Helmuth Weidling

Alte aniversări: 1 mai2 mai3 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.