Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Cea de-a 86-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film a avut loc la 2 martie 2014 la Dolby Theatre din Hollywood, California. Ceremonia a fost programată mai târziu față de anii anteriori, când era programată la sfârșitul lunii februarie, pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de iarnă din 2014. În timpul ceremoniei, Academia Americană de film a acordat Premiul Oscar la 24 de categorii. Ea a fost televizată în Statele Unite de către ABC, produsă de Neil Meron și Craig Zadan și regizată de Hamish Hamilton. Prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres a fost gazda ceremoniei pentru a doua oară, după cea din 2007.

La data de 16 noiembrie 2013, Academia a ținut cea de-a cincea ceremonie a Premiilor Guvernatorilor, în sala mare a Centrului Hollywood and Highland. La 16 ianuarie 2014 au fost anunțate nominalizările. La data de 15 februarie 2014, într-o ceremonie găzduită de Kristen Bell și Michael B. Jordan, care a avut loc la Hotelul Beverly Hills din Beverly Hills, California, s-a acordat Premiul Oscar pentru realizări tehnice.

12 ani de sclavie a câștigat trei premii, printre care și Premiul Oscar pentru cel mai bun film. Gravity a câștigat cele mai multe premii ale ceremoniei, șapte, cu Alfonso Cuarón primind Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Printre celelalte filme câștigătoare se numără Dallas Buyers Club cu trei premii, Regatul de gheață și Marele Gatsby cu două, și Blue Jasmine, Cea mai mare frumusețe, Helium, Ea, The Lady in Number 6: Music Saved My Life, Domnul Hublot, și 20 Feet from Stardom cu câte un premiu. Transmisiunea televizată a fost urmărită de 44 de milioane de persoane în Statele Unite, fiind cea mai urmărită ceremonie a Premiilor Oscar de la Premiile Oscar 2000.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
20 aprilie: Ziua limbii chineze
Louis Pasteur

Alte aniversări: 19 aprilie20 aprilie21 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.