Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

„Crazy in Love” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles realizat în colaborare cu Jay-Z. El a fost produs de Rich Harrison pentru materialul discografic de debut în cariera independentă a solistei, Dangerously in Love. Compoziția a fost lansată ca primul extras pe single al albumului în prima jumătate a anului 2003.

Înregistrarea a beneficiat de un videoclip — regizat de Jake Nava — și de o campanie de promovare, unde a fost inclusă și o interpretare pe scena premiilor MTV Video Music Awards 2003, unde scurtmetrajul a câștigat trei distincții. Piesa a fost aclamată de critica de specialitate, o serie de recenzori apreciind într-un mod pozitiv refrenul molipsitor, dar și secțiunea de trompetă sau apariția lui Jay-Z. A devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece ale lui Knowles, fiind inclus într-o serie de liste a superlativelor, întocmite de publicații precum New Musical Express, Rolling Stone sau The Daily Telegraph. Piesa a fost preluată de un număr semnificativ de artiști și le-a adus celor doi interpreți două premii Grammy.

Compoziția a devenit unul dintre cele mai cunoscute șlagăre ale anului 2003, ocupând locul întâi în principala listă americană, Billboard Hot 100, dar și într-o serie de clasamente adiționale ale publicației Billboard, cât și în Irlanda, Polonia, Regatul Unit sau ierarhia mondială United World Chart. De asemenea, a obținut poziționări de top 10 în majoritatea listelor unde a activate, câștigând totodată o serie de discuri de aur sau platină. Performanțele obținute de acesta l-au transformat într-unul dintre cele mai apreciate cântece din întreaga carieră a lui Knowles.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
29 aprilie:
Elektromote, primul troleibuz

Alte aniversări: 28 aprilie29 aprilie30 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.