Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Summertime” este un cântec al interpretei americane Beyoncé, realizat în colaborare cu artistul rap P. Diddy. El a fost compus pentru coloana sonoră a filmului Moștenire cu cântec, în care artista deține un rol important. Înregistrarea a fost promovată ca cel de-al doilea extras pe single al albumului omonim, succedându-i piesei „Fighting Temptation”, ce nu s-a bucurat de succesul anticipat.

Cântecul nu beneficiază de un videoclip oficial, asemeni predecestorului său, însă acesta a reușit să urce în clasamente în ciuda acestui aspect. Pentru a crește popularitatea înregistrării, a fost imprimat un remix în compania lui Ghostface Killah, care a beneficiat și el de o atenție sporită din partea posturilor de radio din Statele Unite ale Americii. Spre deosebire de alte compoziții de pe coloana sonoră, „Summertime” a fost în general ocolit de criticii muzicali de specialitate, însă, website-ul britanic The Situation a felicitat piesa, descriind-o ca fiind „dogoritoare”.

Pentru a facilita ascensiunea în clasamente, a început comercializarea unui disc de vinil. „Summertime” este singurul single de pe coloana sonoră a filmului ce intră în primele o sută e trepte ale unui clasament american, câștigând locul treizeci și cinci în Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs. Alte prezențe notabile au fost înregistrate în Japonia, însă pe teritoriul european, a fost depășit de predecesorul său, „Fighting Temptation”. În ciuda acestui fapt, discul a ajutat la creșterea popularității albumului de proveniență, care s-a clasat pe treapta cu numărul nouăsprezece în Billboard 200 și a câștigat un disc de aur în S.U.A..

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
28 aprilie:
Stadionul Wembley

Alte aniversări: 27 aprilie28 aprilie29 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.