Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Aceasta este o listă a țărilor și teritoriilor nesuverane sud-americane cu numele lor scurt și oficial în limba română și în limbile naționale, atât varianta scurtă cât și cea oficială, împreună cu drapele, o hartă de localizare, populația, suprafața și capitalele fiecăreia.

America de Sud este un continent cu majoritatea suprafeței în emisfera sudică. Are o suprafață de aproximativ 17.814.000 km2 și o populație de aproape 400 milioane de locuitori. America de Sud se învecinează cu Oceanul Pacific la vest, cu America de Nord și Marea Caraibelor la nord-vest și cu Oceanul Atlantic la nord-est, la est și la sud-est.

Nu sunt incluse în aceasta listă teritoriile Aruba, Bonaire și Curaçao și statul Trinidad-Tobago, care se situează la câțiva kilometri de coasta nordică a Americii de Sud pe platforma continentală sud-americană în Marea Caraibelor și care sunt de aceea din punct de vedere geografic state sud-americane, iar din punct de vedere istoric și cultural sunt considerate state nord-americane. Panama este o țară transcontinentală, frontiera între America de Sud și America de Nord fiind neclară, ea situându-se undeva pe istmul Panama, însă Panama este considerat un stat nord-american.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
31 mai: Ziua mondială fără tutun
Big Ben

Alte aniversări: 30 mai31 mai1 iunie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.