Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

„Single Ladies (Put a Ring on It)” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles. El a fost inclus pe cel de-al treilea material discografic de studio al solistei, I Am... Sasha Fierce, lansat în noiembrie 2008. Compoziția a fost lansată ca primul extras pe single al albumului în Statele Unite ale Americii (alături de „If I Were a Boy”) și cel de-al doilea în majoritatea teritoriilor.

Înregistrarea a devenit celebră pentru refrenul său molipsitor și grație videoclipului său ce surprinde o scenă de dans neîntreruptă, care a inspirat o serie de versiuni adiacente și parodii, dând startul primului fenomen dansant al mileniului și al internetului. Apreciat de critica de specialitate, cântecul a fost declarat cel mai bun single al anului 2008 de către revista americană Rolling Stone. Compoziția i-a adus lui Knowles și o serie de distincții adiționale, printre care trei premii Grammy, dar și un trofeu MTV Video Music Awards la categoria „Videoclipul anului”.

Discul single s-a bucurat de succes la nivel mondial, însă cele mai importante performanțe au fost obținute în țara natală a solistei, unde a devenit cel de-al cincilea cântec al său clasat pe locul întâi în Billboard Hot 100. Reușita se datorează atât numărului ridicat de descărcări digitale comercializate, cât și difuzărilor primite din partea posturilor de radio. De asemenea, „Single Ladies (Put a Ring on It)” a obținut poziții de top 10 în țări precum Australia, Irlanda, Italia, Noua Zeelandă, Olanda, Regatul Unit sau Spania, în prima devenind cel mai bine vândut single al albumului.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
24 aprilie:
Telescopul spațial Hubble

Alte aniversări: 23 aprilie24 aprilie25 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.