Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

Outrageous” (în limba română: „Scandalos”) este un cântec înregistrat de către interpreta americană Britney Spears pentru cel de-al patrulea ei album de studio, In the Zone. Melodia a fost compusă și produsă de cântărețul R. Kelly, în timp ce producția vocală a fost realizată de Trixster și Penelope Magnet. „Outrageous” a fost lansat la 20 iulie 2004 prin intermediul casei de discuri Jive Records, fiind cel de-al patrulea și ultimul extras pe single al albumului In the Zone. „Outrageous” a fost propunerea casei de discuri pentru primul și, respectiv, cel de-al doilea single, însă Spears a insistat ca piesele „Me Against the Music” și „Toxic” să poarte acest rol. După ce a fost aleasă ca piesă tematică pentru filmul Catwoman din anul 2004, melodia a fost lansată ca single la scurt timp. „Outrageous” este un cântec R&B cu influențe de hip hop și exotice, iar versurile acestuia vorbesc despre materialism și divertisment. „Outrageous” a primit recenzii mixte din partea criticilor de specialitate. Unii au apreciat sunetul funky, în timp ce alții l-au considerat „nememorabil”.

„Outrageous” a intrat doar în clasamentele din România, Japonia și Statele Unite ale Americii, apărând în multe dintre clasamentele componente Billboard și ajungând pe locul 79 în topul Billboard Hot 100. Spears a interpretat piesa doar o singură dată, în cadrul turneului The Onyx Hotel Tour din anul 2004. Videoclipul muzical a fost filmat în New York, în luna iunie a anului 2004. Pe platourile de filmare, Spears s-a accidentat la genunchi și a trebuit să sufere o intervenție chirurgicală artroscopică. Din cauza incidentului, videoclipul, turneul "The Onyx Hotel Tour", precum și apariția din coloana sonoră Catwoman au fost anulate. Un montaj compus din scene diferite a fost lansat pe un DVD pentru Greatest Hits: My Prerogative.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
7 mai:
Ludwig van Beethoven

Alte aniversări: 6 mai7 mai8 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.