Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

„Crazy in Love” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles realizat în colaborare cu Jay-Z. El a fost produs de Rich Harrison pentru materialul discografic de debut în cariera independentă a solistei, Dangerously in Love. Compoziția a fost lansată ca primul extras pe single al albumului în prima jumătate a anului 2003.

Înregistrarea a beneficiat de un videoclip — regizat de Jake Nava — și de o campanie de promovare, unde a fost inclusă și o interpretare pe scena premiilor MTV Video Music Awards 2003, unde scurtmetrajul a câștigat trei distincții. Piesa a fost aclamată de critica de specialitate, o serie de recenzori apreciind într-un mod pozitiv refrenul molipsitor, dar și secțiunea de trompetă sau apariția lui Jay-Z. A devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece ale lui Knowles, fiind inclus într-o serie de liste a superlativelor, întocmite de publicații precum New Musical Express, Rolling Stone sau The Daily Telegraph. Piesa a fost preluată de un număr semnificativ de artiști și le-a adus celor doi interpreți două premii Grammy.

Compoziția a devenit unul dintre cele mai cunoscute șlagăre ale anului 2003, ocupând locul întâi în principala listă americană, Billboard Hot 100, dar și într-o serie de clasamente adiționale ale publicației Billboard, cât și în Irlanda, Polonia, Regatul Unit sau ierarhia mondială United World Chart. De asemenea, a obținut poziționări de top 10 în majoritatea listelor unde a activate, câștigând totodată o serie de discuri de aur sau platină. Performanțele obținute de acesta l-au transformat într-unul dintre cele mai apreciate cântece din întreaga carieră a lui Knowles.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
29 aprilie:
Elektromote, primul troleibuz

Alte aniversări: 28 aprilie29 aprilie30 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.