Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

JLS (prescurtarea pentru: Jack the Lad Swing) a fost un grup muzical britanic, devenit cunoscut prin intermediul spectacolului televizat The X Factor în anul 2008. Formația a ocupat locul secund în sezonul respectiv de emisiuni live, fiind depășită de interpreta Alexandra Burke. Componenții grupului au fost Aston Merrygold, Marvin Humes, Jonathan JB Gill și Oritsé Williams.

În urma succesului înregistrat în cadrul emisiunii The X Factor, JLS a semnat un contract cu casa de discuri Epic Records, prin intermediul căreia a fost promovat albumul de debut. Primul disc single al formației, „Beat Again” a debutat pe locul 1 în clasamentul oficial al Regatului Unit, obținând poziționări notabile și în ierarhiile irlandeze sau românești. Cel de-al doilea extras pe single, „Everybody in Love” a fost lansat la începutul lunii noiembrie 2009, clasându-se tot pe aceeași poziție.

Albumul de debut al formației a fost lansat pe 9 noiembrie 2009, și s-a vândut în peste un milion de exemplare numai în Regatul Unite. JLS a câștigat mai multe premii printre care „cel mai bun grup debutant britanic” și „cel mai bun single” („Beat Again”) la Premiile BRIT 2010 și cinci premii MOBO, ultimul fiind obținut în 2012 la categoria cel mai bun videoclip pentru piesa „Do You Feel What I Feel?”. A primit titlul de „cea mai prolifică formație” pentru doi ani consecutiv, în 2011 și 2012.

În 2010, JLS a semnat un contract pentru SUA cu casa de discuri Jive Records, lansând „Everybody in Love” ca single de debut în Statele Unite. Acesta nu a intrat în topurile americane. "The Club Is Alive", principala piesă de pe cel de-al doilea album al lor, Outta This World, a fost lansat în Regatul Unit în iulie 2010, fiind a treia piesă care se clasează pe primul loc în UK Singles Chart, urmat de un al patrulea "Love You More", melodia oficială a Children in Need din 2010. Al cincilea și ultimul a fost "She Makes Me Wanna", în colaborare cu Dev. Albumul și single-ul de debut au intrat în top zece cele mai bine vândute melodii și albume ale concursului X Factor. În 2013 formația era a șasea cea mai bogată din Regatul Unit, cu 6 milioane de lire sterline pe membru, cu un total de 24 de milioane de £. JLS s-a destrămat oficial pe 22 decembrie 2013.

JLS a vândut peste 6 milioane de albume numai în Regatul Unit și mai mult de zece milioane la nivel mondial.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
23 aprilie: Ziua limbii engleze • Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor
Carol al II-lea al Angliei

Alte aniversări: 22 aprilie23 aprilie24 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.