Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

„Break the Ice” este un cântec al interpretei americane Britney Spears înregistrat pentru cel de-al cincilea ei album de studio, Blackout (2007). Piesa a fost lansată ca cel de-al treilea disc single extras de pe album la 4 martie 2008 prin Jive Records. Cântecul a fost compus de Nate „Danja” Hills, James „Jim Beanz” Washington, Keri Hilson și Marcella Araica, Hills ocupându-se de producție iar Washington de producția vocală. Inițial, „Radar” ar fi trebuit să fie cel de-al treilea single de pe album, însă „Break the Ice” a fost lansat în urma unui sondaj de opinie pe website-ul oficial al lui Spears. Din punct de vedere muzical, „Break the Ice” este un cântec electro-R&B cu influențe din muzica rave și crunk. Piesa începe cu un cor, urmat apoi de sintetizatoare. Versurile piesei vorbesc despre atracția dintre doi oameni. „Break the Ice” a primit recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia considerându-l o piesă electronică puternică de pe album.

Cântecul a avut parte de un succes moderat, devenind un șlagăr de top 10 în Belgia, Canada, Finlanda și Suedia și clasându-se în top 20 în Australia, Noua Zeelandă și alte țări europene. În Statele Unite, „Break the Ice” a ocupat 43 în clasamentul Billboard Hot 100, ajungând pe locul 1 în topul Hot Dance Club Songs. Videoclipul piesei „Break the Ice” a fost lansat la 12 martie 2008, fiind regizat de Robert Hales. Videoclipul animat cu influențe anime prezintă personajul de super-eroină a lui Spears din videoclipul piesei „Toxic”, distrugând un laboratorfoarte bine păzit cu numeroase clone, inclusiv una de a ei. Un remix pentru „Break the Ice” a fost folosit ca videoclip antract în timpul turneului The Circus Starring Britney Spears (2009), și a fost, de asemenea, interpretat în timpul spectacolului din Las Vegas Britney: Piece of Me.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
20 aprilie: Ziua limbii chineze
Louis Pasteur

Alte aniversări: 19 aprilie20 aprilie21 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.