Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Discografia Siei se compune din șase albume de studio, șase albume live, treizeci și patru discuri single (inclusiv unsprezece ca și artist secundar), și cincisprezece videoclipuri. Până în octombrie 2014, a vândut 25 de milioane de cântece în întreaga lume. În 1997, Sia a lansat albumul său de studio de debut întitulat OnlySee. A lansat cel de-al doilea său album, Healing Is Difficult, în 2001. Albumul a dat naștere la trei discuri single: „Taken for Granted”, „Little Man” și „Drink to Get Drunk”. Discul single principal, „Taken for Granted”, a fost un succes în Regatul Unit, poziționându-se la numărul 10 în UK Singles Chart.

În 2004, Sia a lansat cel de-al treilea său album de studio, Colour the Small One. Discurile single ale sale include „Don't Bring Me Down”, „Breathe Me”, „Where I Belong” și „Numb”. „Breathe Me” a fost cel mai de succes disc single de pe Colour The Small One, poziționându-se la numărul 19 în Danemarca, numărul 71 în Regatul Unit și numărul 81 în Franța. În 2008, Sia a lansat cel de-al patrulea său album de studio, Some People Have Real Problems. Albumul a fost certificat de aur de către Australian Recording Industry Association (ARIA), și a dat naștere la patru discuri single: „Day Too Soon”, „The Girl You Lost to Cocaine”, „Soon We'll Be Found” și „Buttons”. Următorul album We Are Born a fost făcut disponibil în 2010. A fost certificat de aur de către ARIA, și a dat naștere la discurile single „You've Changed”, „Clap Your Hands”, „Bring Night” și „I'm in Here

În 2011, Sia a colaborat în discurile single de top zece „Titanium” de David Guetta și „Wild Ones” de Flo Rida. În 2013, Sia a contribuit cântecului „Elastic Heart” de pe coloana sonoră al filmului american din 2013 Jocurile foamei: Sfidarea. Un an mai târziu, a lansat cel de-al șaselea său album de studio, 1000 Forms of Fear. Acesta a devenit cea mai de succes lansare al Siei, poziționându-se în vârful clasamentelor muzicale din Australia, Canada, și Statele Unite ale Americii. În plus, acesta a fost certificat de platină în Australia și aur în Franța. Discul single al său principal „Chandelier” a devenit cel mai bun single clasat ca artist principal, poziționându-se înăuntrul top-urilor zece din clasamentele din mai multe țări. 1000 Forms of Fear a fost promovat mai departe de către discurile single, „Big Girls Cry”, versiunea solo al cântecului „Elastic Heart” și „Fire Meet Gasoline”.

Cel de-al șaptelea album al Siei, This Is Acting, a fost lansat la data de 29 ianuarie 2016. A devenit cel de-al doilea ei album consecutiv care să intre în clasamentul din Australia și s-a poziționat în top zece în diferite țări, printre care Canada, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii. A dat naștere la două hit-uri de top zece în țara ei natală: „Alive” și „Cheap Thrills” (solo sau în colaborare cu cântărețul/rapperul Sean Paul).

Pentru munca sa ca și compozitor, a vândut 25 de milioane de cântece în întreaga lume până în luna octombrie 2014.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
16 mai:
Patrice de Mac-Mahon

Alte aniversări: 15 mai16 mai17 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.