Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

„If I Were a Boy” este un cântec al interpretei de origine americană Beyoncé. Acesta a fost compus de Toby Gad, cunoscut pentru colaborarea sa cu Fergie, pentru piesa „Big Girls Don't Cry”. Face parte de pe cel de-al treilea album de studio al artistei, I Am... Sasha Fierce și a fost lansată ca primul single al materialului alături de „Single Ladies (Put a Ring on It)” în Statele Unite ale Americii, la nivel mondial servind drept single principal. „If I Were a Boy” a fost lansat pe data de 8 octombrie 2008 la posturile de radio din Statele Unite ale Americii.

A făcut obiectul unor controverse, numeroase publicații sugerând faptul că piesa ar fi înregistrată fără acordul unei coautoare, BC Jean. Ulterior, în august 2009 pe Internet au apărut un fragment audio ce o prezenta pe Knowles în timpul unei interpretări false. Mai târziu totul s-a dovedit a fi o farsă, artista tratând incidentul într-un mod ironic. De regia videoclipului s-a ocupat Jake Nava, materialul fiind considerat unul dintre cele mai interesante ale anului 2008.

Percepția criticilor asupra înregistrării „If I Were a Boy” a fost una favorabilă, allmusic numind compoziția „cel mai bun cântec al materialului atât datorită versurilor cât și grație interpretării artistei”. Discul single a devenit un succes la nivel mondial, obținând prima poziție în peste cincisprezece țări, precum: Brazilia, Danemarca, Norvegia, Regatul Unit sau Suedia. De asemenea, cântecul a obținut clasări de top 5 în majoritatea topurilor naționale, câștigând locul 3 în Billboard Hot 100.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
28 aprilie:
Stadionul Wembley

Alte aniversări: 27 aprilie28 aprilie29 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.