Discuție Utilizator:Danutz/Arhivă 2

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Trimite un mesaj nou



În cazul în care editezi apăsând pe butonul "Editează această pagină", te rog să dai un titlu mesajului tău, pe care să-l introduci astfel: ==Titlu==; la sfârşitul mesajului te rog să introduci pe un rând nou 4 cratime (----)! (vezi Manual de stil)


__NOTOC__ => __FARACUPRINS__

Nu te apuca să editezi în articolele cu ani, e o pierdere de timp; mai stai un pic să văd dacă nu se poate face ceva automat.--Gutza 6 Dec 2003 01:01 (UTC)

Da, ai dreptate, şi eu m-am gândit la un bot. M-am apucat, totuşi dar dacă tu poţi să faci un bot, atunci eu abandonez modificările. OK. Pe lângă asta, ce s-a mai întâmplat cu wikitravelul în română, că eu când intru pe pagină îmi zice "under construction". Aş dori să ne extindem universul puţin prin alte proiecte. Deja meta-wikipedia are o versiune în română, wiktionary va avea în curând o pagină de start în română, wikisource construiesc acum. Tu ce părere ai? --Danutz 6 Dec 2003 11:00 (UTC)

Cred că suntem prea puţini pentru moment ca să ne împrăştiem efortul. Deocamdată din câte văd, tu eşti singurul contribuitor en masse la Wikipedia RO, şi în afară de tine nu sunt mai mult de două sau trei persoane care să contribuie în mod activ content. Pe mine mă exclud din lista asta, n-am mai scris un articol de nu ştiu când, sunt într-o perioadă foarte ocupată, şi acum lucrez. Drept care nu prea văd cine ar putea contribui într-adevăr la celelalte proiecte. Sigur, tu ai contribui, însă în afară de tine nu cred că vor fi prea mulţi. Personal aş prefera să ne concentrăm pe Wikipedia în română până ajunge într-adevăr să aibă suficient conţinut încât să înceapă să devină cunoscută pe web ca sursă reală de informaţii. În momentul acela va atrage automat contribuitori, şi după ce se atinge "masa critică" de contribuitori activi, atunci se poate într-adevăr diversifica efortul. Evident, e o părere absolut personală, nu am absolut nici o autoritate să-ţi spun ţie ce să faci--important este să ne simţim bine în ultimă instanţă, dacă devine o corvoadă să contribui ai să renunţi altogether. Aşa că fă ce te distrează mai tare. --Gutza 6 Dec 2003 12:48 (UTC)

P.S. Legat de bot pt , sper să apuc să rezolv cândva în weekend-ul ăsta, aşa că nu te apuca azi sau mâine să editezi de mână crezând că am lăsat-o moartă. --Gutza 6 Dec 2003 12:56 (UTC)


Prea departe cu Premile Nobel

Danutz, o observaţie despre articolele de ani pe care le adaugi zilele astea: anii de dinainte de 1900 n-ar trebui să aibă "Premii Nobel". --Mihai 9 Dec 2003 15:51 (UTC)


Deutsche Wikipedia

Mersi pentru articolul de:Cluj-Napoca (cred ca tu l-ai scris). Am facut niste modificari stilistice. --Diacrit 13 Dec 2003 19:11 (UTC)

Cu plăcere... Da, eu l-am scris. Dar acolo erau câteva lucruri de discutat. De exemplu, faptul că ai adăugat sau modificat exagerat de multe fraze, în care lăudai minoritatea maghiară. Acum eu nu ştiu de ce etnie eşti tu, oricum nu e treaba mea, dar ar trebui să priveşti articolul dintr-un punct neutru (vezi Wikipedia:Punct de vedere neutru). Ăsta-i motivul pentru care am adăugat "...davon 80% Rumänen, 18 % Ungarn, 1 % Deutsche, 1 % Roma." --Danutz 13 Dec 2003 20:59 (UTC)


Nu cred ca am laudat minoritatea maghiara. Am mentionat numai ca Clujul are pentru ungurii din Romania importanta mare ca centru cultural, chiar daca poate in orasele din secuime locuiesc mai multi maghiari. Importanta Clujului pentru maghiari rezulta din dezvoltari istorice, Clujul fiind inainte de secolul 20 al doilea oras din Regatul Ungaria. Important este si Universitatea (unde se poate studia si limba maghiara). De o universitate importanta din târgul secuiesc inca n-am auzit. La punctul neutru: neutralitate e si de a nu omite facte (in mod general, nu vreau se te acuz). Ce priveste etnia mea, pot sa te linistesc, nu sunt maghiar - dar poate e si mai rau: sunt sas prost :-). Stiu ca problema Transilvaniei e sensibila si pentru romani si pentru maghiari. Cred ca privesc problema in mod objectiv - am mai si adaugat la articolul respectiv ca Napoca a existat deja in timpul romanilor. --213.23.255.170 13 Dec 2003 22:29 (UTC)

Bine, să nu crezi că te acuzam de ceva sau aşa ceva, pur şi simplu mi s-a părut că era discutabil acolo. Şi eu cu gura mea mare, nu pot să mi-o ţin. :) Cât despre faptul că eşti saş, poate îmi spui şi mie ce părere ai despre germana mea, că eu nu prea ştiu ce să spun. --Danutz 13 Dec 2003 22:38 (UTC)

Am citit articolul pe care l-ai tradus din germana - in afara de mica gresala cu preotul (poate din neatentie) traducerea e corecta. Germana ta e cu mult mai buna decât româna mea. Faci câteodata greseli gramatice (de pilda "der, die, das") si stilistice, dar sensul se poate intelege foarte bine. Avantajul Wikipediei e, ca articolele pot fi correctate si ca exista multi wikipedisti harnici care corecteaza gramatica si stilul. Eu te incurajez sa continuesti, chiar daca Wikipedia nemteasca are multe articole, lipsesc totusi articole importante relate cu România.--Diacrit
Mersi mult pentru încurajări. Văd că şi tu te ocupi de articole legate de România în wikipedia germană. dar ce vroiam să te rog, dacă poţi să te ocupi puţin şi de wikipedia română. după cum vezi sunt puţini contribuitori activi (în general Gutza, Ronline, Mihai, Bogdan şi eu). Ar fi ideal dacă ai scrie aşa numai din când în când un articol, că dacă există greşeli, sau dacă nu pui diacriticele, mai corectez şi eu. Mersi oricum. --Danutz 14 Dec 2003 00:10 (UTC)

Încercări de articole

Am încercat sa scriu ceva despre Ion Barbu, poet care m-a interesat de mai mult timp. Ar fi bine, daca cineva va corecta greselile. Diacriticele inca nu le-am intodus, (e cam complicat cu copy&paste) --Diacrit 14 Dec 2003 20:47 (UTC)

De data asta e rândul meu să-ţi mulţumesc pentru articol.Puţine greşeli gramaticale oricum. Cu diacriticele a fost mai mult de lucru. Mersi deci! --Danutz 15 Dec 2003 15:21 (UTC)


Logo de Crăciun

Am votat DA pentru logo-ul nou - cred că este o idee foarte bună şi diferită pentru ro:. Cred că în sezonul festiv vom avea mult mai multă lume vizitând Wikipedia. Deci, ar fi bine şi să facem mai multe articole. Felicitări pentru atâtea articole în ultimele zile, şi hai să încercăm să atingem 2.500 până la Crăciun (Interlingua şi Ebraică sunt numai cu puţin în faţa noastră). Am făcut şi o aplicaţie cu Brion pentru creerea Wikiquote şi Wiktionary în română (adică, domain separat - ro.wikitionary.org). Ronline 19 Dec 2003

Absolut! Pe lângă logoul de Crăciun, după sărbători, Wikipedia română va introduce un logo diferit faţă de cel de până acum:

Fișier:Propunere wiki ro.png
Acest logo contine litera Ă în loc de n-ul ăla întors.

Legat de Wiktionary şi restu', probabil ai observat implicarea mea în creerea unor versiuni în română a Wictionary, Wikibooks, Wikisource şi Meta-Wikipedia. Apropo, am atins 2300 de articole aşa că încă 200 de articole până în 24 (adică peste 5 zile) nu vor reprezenta o problemă (40 articole pe zi, oricum, eu odată la două zile strângă 60 de articole, deci cam 30 de articole pe zi s-ar putea face). Eu voi scrie şi articole adevărate, adică nu numai ani. --Danutz 19 Dec 2003 08:22 (UTC)

Milenii în articolele de ani

Adăugarea mileniilor nu este prea necesară (şi ocupă loc destul de inutil) DAR bine că ai făcut-o. Întradevăr, multe articole sub anul 1000 nu ar fi fost peste 500 kb, şi dacă sunt sub 500 nu sunt numărate ca articole "reale" la Webstats. Deci, n-am nimic împotriva mileniilor, doar că acum o să facem articole pentru fiecare mileniu. Ar fi şi bine să adăugam mileniile şi la alte articole de an, ca să pară totul mai standard. Ronline (PS: Văd că eşti şi tu pe Wikipedia chiar acum!)

Da, asta vroiam să-l rog pe Gutza să creeze un bot pentru adăugarea acestora în restul anilor, dar acuma sunt puţin cam certat cu el. Poate îl rogi tu! --Danutz 20 Dec 2003 10:58 (UTC) (Da, sunt)
Da, am văzut certurile cu Gutza despre logo-ul de Crăciun. Sigur că îl voi întreba - eu am fost cel care l-am atenţionat despre schimbarea la logo-ul nou (versiunea Nohat). By the way, cum se pune data automat după utilizator (nume + 20 Dec 2003 11:00 (UTC). Ronline
Data se pune adăugând patru tilde în loc de trei la sfârşitul mesajului. (~~~~) --Danutz 20 Dec 2003 11:03 (UTC)
Apropo, despre logoul cu litera ă, ce părere ai?
Eu zic că logoul cu ă este distins şi ar trebui să îl folosim! Ce părere are Gutza? Sper că mai pozitivă decât cu Craciunul? Ronline 20 Dec 2003 11:09 (UTC)

(PS: Având 2474 de articole, iară suntem în faţă Wikipediei în ebraică)

Am făcut aplicaţia pentru bot cu Gutza Ronline 20 Dec 2003 11:12 (UTC)
Nu, deja aici a fost de acord, şi a spus că ar trebui să-l schimbăm, că de nu mă urcam pe pereţi. (Ştiam de Wikipedia ebraică! Doar eu îs ală care toată ziua intră pe al treilea link din a doua secţiune de pe chestia galbenă în pagina principală din Wikipedia ebraică, şi schimbă lonelypages cu statistics, vezi http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93:Statistics că pe pagina principală nu e întodeauna afişată cifra reală a articolelor). Am văzut că ai făcut şi aplicaţia cu Gutza! --Danutz 20 Dec 2003 11:19 (UTC) (P.S. pe lângă Wikipedia ebraică am depăşit şi Wikipedia în interlingua, care are acum 2472).
Deci suntem pe locul 16! Cine mai e de întrecut? Poate finlandezii, chinezii si slovenii. Ronline 20 Dec 2003 11:23 (UTC)
Finladezii au 2900 sau aşa ceva, de ei trecem în curând, nu ştiu dacă anul ăsta sau anul viitor, de restu mai vedem la anu! --Danutz 20 Dec 2003 11:26 (UTC)
Da, plus că trecem de 2.500 de articole astăzi. Trebuie să anunţăm asta la Meta-Wikimedia News, şi pe Pagina principală Ronline 20 Dec 2003 11:27 (UTC)
Aş prefera să anunţăm asta doar pe Meta-Wikipedia Ştiri (varianta în română) din două motive.
  1. La o Wikipedia medie cum este română, astfel de ştiri apar doar la mia de articole.
  2. Ar putea vedeea cei din Wikipedia ebraic, şi iară se ambiţionează bieţii, cum am mai păţit de câteva ori (în principal când am anunţat trecerea peste 2000 de articole).

Pe pagina principală ar fi indicat să precizăm în spaţiul colorat. --Danutz 20 Dec 2003 11:48 (UTC)

Romanian Wikitravel

Am facut o aplicatie să fondăm Wikitravel in limba romana - vezi http://www.wikitravel.org/article/Wikitravel:Romanian_Wikitravel_Expedition. Ne trebuie 5 utilizatori ca sa se faca versiunea asta. Ronline 20 Dec 2003 12:05 (UTC)

Considerând Meta-Wiki, poţi să ştergi anunţul cu 2.500 de articole dacă vrei. Ronline 20 Dec 2003 12:06 (UTC)

Văd că traduci God Save the Queen din suedeză! Câte limbi ştii - ai tradus şi din spaniolă inainte! -- Ronline 20 Dec 2003 12:10 (UTC)

Mulţumesc pentru aplicaţia pe Wikitravel. Ronline 20 Dec 2003 12:11 (UTC)

Multe! În ordinea la cât de bine mă descurc: română, germană, engleză, spaniolă, franceză, italiană, olandeză. Suedeză nu vorbesc, pur şi simplu am copiat tabelul de pe Wikipeida suedeză, dar traduc din textul englez. Limbile care le şi vorbesc fluent sunt română, germană, engleză şi spaniolă. Italiana iese din spaniolă, franceza din română, olandeza şi limbile nordice din germană. --Danutz 20 Dec 2003 12:15 (UTC)

Cu Wikitravel în limba română, 5 utilizatori deja au făcut sign-up. Deci, înseamnă că acum trebuie strict să alegem un go-between, adică un representativ pentru Wikitravel în engleză. Votarea se poate face la http://www.wikitravel.org/article/Wikitravel:Romanian_Wikitravel_Expedition#IMPORTANT:_Choosing_a_go-between. Trebuie fiecare din cei 5 utilizatori să voteze. Ronline 23 Dec 2003 00:52 (UTC)



Crăciunul cu bucurie, înnoirea anului cu bună temelie!

Bravo, frate, faci, văd, treabă, nu glumă ! Irismeister 24 Dec 2003 11:51 (UTC) Also at http://www.iris-ward.com



ro: wikitravel este lansat

Wikitravel în limba română a fost lansat la http://www.wikitravel.org/ro. Cu script-ul, la Evan văd că a mers bine, deci înseamnă că En nu trebuiau schimbate cu Ro. Dar, a spus că vrea să găsească un cuvânt atractiv în limba română pentru "Pagina principală" fiind că URL-ul paginii principale este prea lung şi "urât". Este un cuvânt (fără semne diacritice) care l-am putea folosi pentru pagina principală? Acum, eu o să mă apuc să traduc nişte articole cu namespace-ul Wikitravel: , deci articolele Întrebări frecvente, Despre, Ajutor, etc. Dacă vrei, poţi şi tu să mai traduci nişte articole, sau chiar articole turistice - adică, cele de destinaţii nu de Wikitravel. Un an nou fericit, Ronline 27 Dec 2003 14:12 (UTC)

OK, Danutz!


<dacă se poate să le concretizezi bine, dacă nu tot bine.>

Chiar aşa ! : )  : )  : ) LOL, CD (chin drop :) Aceasta este o invitaţie la lene, dezmăţ şi ambiguitate :)
Seriously: Sigur că separ apele dacă aşa spui! Ce, Moisii a ajuns în pustie fără asta? :) BTW mulţumesc frumos pentru vot, track record, încurajări şi răspunsul cel prompt. Acum iute la noile pagini! Ţineţi minte trei cuvinte:

Wiki merge înainte !Irismeister 13 Ian 2004 16:41 (UTC)

Admin? Prin ce anume?

Salut, Danutz!

Ai fost foarte fericit că ai devenit sysop pe Wikipedia. Cum spuneam şi pe pagina de candidaţi sysop, "a fi sysop înseamnă mai mult obligaţii decât drepturi [...] odată cu statutul de sysop vă revine obligaţia de a urmări activitatea Wikipedia şi de a lua deciziile corecte la editări ban-uri, etc". E posibil să fi avut impresia că mă laud eu (ca unic sysop la momentul când am scris textul respectiv) că ar fi mai greu decât este. Din păcate, deşi eşti un contribuitor ardent al proiectului, văd că nu ai nici un fel de intenţie în a modera în mod activ conţinutul Wikipedia: nu ai şters conţinut stupid nici o singură dată -- tu ştergi strict "greşeli diverse". Însă asta nu este moderare. Uită-te şi tu la pagina de scimbări recente şi judecă singur dacă există articole noi fără rost (eu văd cel puţin două până când vei fi citit tu comentariu ăsta). Îţi spun sincer că dacă nu ai măcar cât de puţin grijă în legătură cu asta va trebui să începem să discutăm revocarea statutului tău de sysop. --Gutza 19 Ian 2004 21:59 (UTC)

  • Pur şi simplu n-am şters mai nimic decât în cazuri în care era absolut necesar. În fiecare zi mă uit la schimbări recente, dar pur şi simplu nu le şterg pentru că se poate contribui la ele. Cum Letonia am vrut să-l şterg, dar nu a fost nevoie pentru că a umblat după acea Ronline la el, la fel s-a întâmplat şi cu altele. Am umblat la comunicatul de presă. Bannuri n-am dat că nu prea se înjură, nu ştiu spune-mi tu dacă ai dat vreun ban vreodată. În rest am oprit vandalism (de ex. în articolul limba română, vezi Discuţie_Utilizator:Irismeister), am modificat mesajele Mediawiki. Acuma nu ştiu ce părere ai tu. Am introdus şi propunerea cu articolul săptămânii. Mă rog dacă tu consideri că a fi administrator înseamnă să micşorezi nivelul contribuţiei, atunci eu nu-s de acord. În plus nu cred că pi(z)dari şi you can suck my dick sunt pur simplu greşeli. Ar mai fi două articole cu derpturi de autor, care le-am modificat, atât în faptul că am rescris textul, cât şi că le-am aranjat. Încearcă de exemplu în articolul Hunedoara (în acesta încearcă binenţeles într-o versiune mai veche), mutat la Judeţul Hunedoara (da oricum uită/te în istoricul de la articolul Hunedoara, nu judeţul Hunedoara, deci fără "judeţul") sau Orăştie să copiezi o propoziţie şi să o cauţi pe google. La judeţul Hunedoara găseşti respectivul text pe http://cuvlibdeva.recep.ro/Judet/judet.htm, iar orăştie pe http://orastie.info.ro/istoric.php. Din partea mea discută revocarea dreptului meu de administrator că eu n-am ce discuta.

Dragii mei, mai ales dragă Gutza. La vârsta mea poate veţi afla alte lucruri care contează decât am aflat eu. Dar până atunci, mai sunt atâtea de făcut, dar atât de puţin timp! Păi voi sunteţi cei mai tari de pe lângă parcare, faceţi jdemii de editări, munciţi de ne sar nouă capacele, şi mai aveţi timp de cereri între voi, justificări sau alte discuţii? Ian lăsaţi-mi pe cei mai puţin creatori/liberi/harnici ca voi să le continue...

Cu un duh de pace,
Ţineţi minte trei cuvinte:

Wiki merge înainte :)

Al vostru mereu, cu drag, Irismeister 20 Ian 2004 19:58 (UTC)


De ce e protejat Primul comunicat de presă al Wikimedia?

Vroiam să mai actualizez câteva numere din Wikipedia:Primul comunicat de presă al Wikimedia şi n-am reuşit pentru că pagina e protejată. Nu ştiu cine a protejat-o dar îţi scriu ţie pentru că tu ai făcut ultima editare. M-am uitat în istoria paginii şi nu văd nici un vandalism deci nu e cazul să fie protejată. De acord? Te-aş ruga să o deprotejezi ca să pot contribui şi eu. --Mihai 22 Feb 2004 07:32 (UTC)

  • Nu cred ca eu am protejat-o, dar cu siguranta eu am deprotejat-o. Succes la actualizarea cifrelor.--Danutz 22 Feb 2004 21:06 (UTC)

Eu am protejat-o după ce am trimis-o prima dată. Vom face acelaşi lucru după ce o trimitem din nou acum. Ideea e că odată formatat "la final", mailurile trimise conţin legături înapoi la articol. Ar fi trist ca vreo agenţie de ştiri să se uite la adresa respectivă şi să găsească cine ştie ce măscări în loc de comunicatul de presă pe care l-au primit. --Gutza 23 Feb 2004 18:02 (UTC)


Mailuri agenţii de presă

Salut Danutz,

Mi-ai zis că nu te prea descurci cu mailuri in HTML, iar eu pe de altă parte nu am deloc timp să le trimit. Nu vrei să-ţi trimit ţie mailul în HTML, iar tu să-i dai forward? Trimite-mi un mail dacă ţi-e ok aşa. --Gutza 27 Feb 2004 11:33 (UTC)

Salutari de la noii veniti

Salut Danutz! Eu abia descifrez ce-i cu site-ul acesta. Am intrat de curiozitate, iar acum m-a prins definitiv. Vad ca voi va cunoasteti pe aici :)). Poate-mi spui si pe mine cum stau lucrurile pe aici, sa nu fac vre-o traznaie de incepator. Bafta. gino78ro

Bună Gino. Probabil cea mai bună pagină pentru a învăţa despre cum se lucrează în Wikipedia este Wikipedia:Cum să editezi o pagină. În primul rând este de ştiut că paginile pentru articole sunt pe fond alb iar paginile de discuţii, de ajutor, adică cele cu prefix Wikipedia: sau Discuţie: sunt pe fond galben. De exemplu pentru a scrie articolul despre Freddie Mercury poţi să te foloseşti de un articol în acelaşi gen, cum ar fi François Mitterrand sau Natalie Imbruglia. Dacă încă nu te ştii cu crearea legăturilor interne (acele texte subliniate şi de culoare albastră, ex. laseri, bucătărie), poţi scrie şi articole fără legărturi interne şi nu aşa de aranjate, pentru că există alţi editori care să îl aranjeze (cum s-a întâmplat în articolul laseri). Legăturile externe sunt cele cu verde, care duc la tot felul de pagini de pe Internet. Dacă mai ai neclarităţi poţi să întrbi pe pagina de discuţie, la wikipediaromana@yahoo.it sau pe pagina Wikipedia:Unde întreb. Şi aici încă un lucru. O să vezi că după ce te autentifici, îţi apare într-un colţ textul "Aveţi mesaje noi". Ăsta apare întodeauna când cineva ţi-a editat pagina de discuţii.
p.s. am observat că te-ai semnat cu literă mică, ceea ce înseamnă că te-ai semnat manual. Poţi să te semnezi automat introducâd de patru ori ~.
În rest, observi probabil că există câteva butoane deasupra casetei de editare (asta în care se editează). Poţi să te foloseşti de ele pentru a face legături interne şi externe mai uşor, sau pentru a scrie italic sau îngroşat (aldin) pentru a introduce imagini, sau pentru a te semna.
Încearcă şi să scrii cu ă â î ş ţ, dacă nu ştii cum să ţi le instalezi spune-mi ce sistem de operare şi îţi explic io.
A, şi era să uit. Treci şi pe la Wikipedia:Articolul săptămânii, un proiect, prin care în fiecare săptămână alegem un articol prin vot şi ne concentrăm eforturile asupra lui, ca să facem un articol mare şi tare. Săptămâna aceasta a fost ales Om, săptămâna trecută Bucătărie.
Poţi şi să te uţi după articole frumoase şi lungi, care sunt bine structurate. Vezi Limba română, Hermann Oberth, Listă de limbi, Bucătărie, Alegeri în România, Istoria României, Cultura României, Barcelona, München, Cluj-Napoca, Bucureşti, Aeroportul Internaţional Otopeni, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, Palatul Banffy, Istoria Europei, Istoria Transilvaniei, Uniunea Europeană, Apple Computer, Natalie Imbruglia, Iulius Cezar, Prinde-mă! Dacă poţi! ş.a.
--Danutz 1 Mar 2004 14:18 (UTC)



Wikipedia în Gardianul de azi

Abia aştept să cumpăr ziarul, să-i trag o poză şi s-o postez în Wikipedia. Uite adresa unde se găseşte articolul on-line: [1] --Gutza 2 Mar 2004 09:38 (UTC)


Fulerene

Vezi Discuţie:Fulerene --Mihai 27 Mar 2004 17:11 (UTC)

Thank you!

Hi, I wanted to thank you once more for you hard work on the Bulgarian topics! I promise that I'll try to make an article about Romania at the Bulgarian Wikipedia soon! :-) --Webkid 2 Apr 2004 18:42 (UTC)

  • You're welcome. But I'm not quite finished, one of this days I'll do also some work about Varna and Bourgas. --Danutz 2 Apr 2004 20:12 (UTC)
Great! I'm from Varna. :) And what about you? --Webkid 3 Apr 2004 07:22 (UTC)
I'm from Cluj-Napoca, i don't know if you heared about it, it is a city in the center of Transilvania region. BTW, is there a webcam of Varna maybe, so I can put it on the Varna page? --Danutz 3 Apr 2004 09:36 (UTC)
No, I'm afraid I don't know it. I've heard only about 4-5 Romanian cities: Bucuresti (of course), Braila, Galaz, Constanza, Kalafat. And no, I think we don't have a webcam in not only Varna but also Bulgaria, I think. Greetins, --Webkid 3 Apr 2004 15:53 (UTC)

Alanii

Salut Danutz,


Am apelat frecvent la informatii de pe Wikipedia, in variantele engleza si germana, pe care o apreciez in mod deosebit. Nou sunt pe Wikipedia in limba romana.

Poate imi explici ceva despre organizarea enciclopediei in limba romana. Constat ca esti frecvent "on". Esti responsabilul site-ului?


Referitor la "alani": aceasta populatie este foarte putin cunoscuta. Stiu ca exista in limba romana un studiu, cateva pagini doar, despre alani. Constat insa cu regret ca specialistii romani, istoricii, nu participa la editarile de pe Wipikedia. Deci cred ca va ramane in continuare, mult timp, un"ciot".

Inca odata salutari.

Synd

  • Sunt destul de frecvent pe Wikipedia, aproape în fiecare zi, însă în ultimul timp nu am mai editat atât de mult, am supravegheat eventual (cu excepţia zilei de azi). În principal suntem câţiva utilizatori, nu prea mulţi (Wikipedia în română încă nu este atât de populară), printre alţii Ronline, Gutza, Mihai, Bogdan şi Irismeister (care a tras chiulu în ultimul timp). Gino78ro este mai nou. Eu şi cu Gutza suntem administratori (asta se poate realiza dacă editezi destul de mult, poţi să candidezi la Wikipedia:Candidaţi sysop). Gutza este cel care s-a ocupat prin iunie anul trecut de traducere şi lansare, eu am apărut mai târziu prin octombrie.

Despre alani, eu nu prea ştiam, într-adevăr nu mulţi oameni specializaţi editează pe Wikipedia, însă se mai întâmplă din când, în când. Apar aşa utilizatori de care nu ai mai auzit şi care nu se prea pricep la formatarea articolelor, dar sciu mult şi chiar fără să traducă.

Salutări! --Danutz 3 Apr 2004 20:53 (UTC)

Creşterea încetă a Wikipediei românesţi

Văd că în ultimul timp nu prea se mai produc multe articole noi pe ro:, şi văd că Wikipedia finlandeză şi cea portugheză cresc şi sunt cu puţin în spatele nostru dar ne pot întrece. Nu ştiu ce să fac - noi am contribuit destul de multe articole în ultimul timp, dar nu prea mai sunt subiecte de contribuit sau articole în masă (e.g. articolele de ani). Eu voi încerca să mai contribui împărţiri administrative (deci, judeţe) a ţărilor europene, altfel, nu prea mai văd unde mai putem merge. Totuşi, trebuie să fie soluţii fiind că alte Wikipedii cresc! Gutza a dispărut??? Ronline 6 Apr 2004 06:46 (UTC) PS: Am văzut logo-ul nou, şi să ştii că în ansamblu, Wikipedia română arată foarte bine - curată, bine aranjată, ş.a.m.d

Nu chiar în ultimul timp, mai degrabă cu 4 zile înainte,pentru că dacă te uiţi la schimbări recente în ultimile 4 zile observi câte 250 modificări pe zi şi 20 articole pe 3 aprilie, 40 pe 2 aprilie, 50 pe 1 aprilie, şi nu sunt numai articole făcute de mine sau de tine, sunt chiar multe făcute de Mihai, de Synd, de Gyno78ro, de 159.134.79.166 . Să sperăm că ne putem menţine pe această linie. Dacă reuşim o medie de 30 de articole pe zi (34 mai precis) obţinem 1.000 de articole lunar care este obiectivul cel puţin al meu. Da portughezii s-au mişcat rapid, nu glumă. Bine că m-am uitat la http://pt.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Especial:Newpages&limit=500&offset=0 şi majoritatea articolelor sunt cioturi de 100 şi ceva de bytes. La fel şi Wikipedia finlandeză. Deci putem şi noi recurge la cioturi, dar să facem pe zi uite din alea 20-30 măcar 5 articole care nu sunt cioturi (nu trebuie să fie exagerat de lungi) , ca să nu ajungem ca Wikipedia suedeză, plină de cioturi. O idee de cioturi este cea cu drapele, de care mă apuc acum. --Danutz 6 Apr 2004 08:43 (UTC)


Cât despre Gutza, cred că e în vacanţă pe undeva, de nu l-am mai văzut. Da de mai mult timp lipseşte, nu numa acuma de paşti, că ziceam că şi-a primit concediu şi a zburat, da să sperăm că nu s-a întâmplat nimic rău.
Iată-mă-s! N-am păţit nimic, dar nici în vacanţă n-am plecat. Mi-au tăiat imbecilii de ISP internet-ul fără preaviz, servicii româneşti... Acum îmi fac alt abonament, mult mai scump şi mult mai prost -- servicii româneşti, sper să nu mă repet. Nu ştiu când o să se rezolve definitiv, şi eu sper cât mai devreme fiindcă mă încurcă grozav chestia asta. În fine, o să dau un semn când o să-mi instaleze noua conexiune. --Gutza 6 Apr 2004 10:49 (UTC)

Gino 78ro - Datutz, sorry dar eu nu-mi permit sa scriu ce am citit sau ce stiu, din cauza ca s-ar putea sa citez din alti scriitori sau sa fac niste afirmatii care sa supere pe cineva care a scris candva chestiile astea. Nu stiu nici ce trebuie sa scriu de teama sa nu supar pe cineva! Crede-ma ca ma deranjanza sa i-mi copieze cineva articolul, dar nu-mi pare rau ca a facut-o. Este dreptul lui s-o faca! Scrie-mi pe adresa gino78@post.ro despre ce crezi tu ca ar trebui sa scriu si eu o sa scriu. Mai vroiam sa-ti scriu ceva, dar ma limitez la mail. "semeaza Un Roman Suparat". :))

Note to self: astea trebuie scrise într-un articol separat. Gino, n-are nici un fel de importanţă dacă altcineva a mai spus ce ai spus tu. Datele istorice nu sunt acoperite de nici un fel de copyright (ar fi ilegal). La fel cu datele de orice natură, atâta vreme cât sunt de ordin general (populaţiile statelor, numărul de electroni ai atomului de sodiu, felul în care este derivată o funcţie, funcţionarea de bază a unui aparat fotografic, etc). Apar într-adevăr probleme de copyright dacă te apuci să copiezi în întregime sau pe secţiuni mari alte articole care acoperă aceleaşi topici. Însă dacă citeşti alte articole pe net şi scrii în Wikipedia ce ai înţeles din ele, totul e ok, asta se cheamă documentare, nu plagiarism. În altă ordine de idei, poţi oricând să traduci din Wikipedia în engleză, ambele Wikipedii sunt acoperite de acelaşi copyright. Şi slavă Domnului, ai ce traduce, e la material acolo cum nu cred s-ajungem noi s-avem nici în zece ani... --Gutza 8 Apr 2004 07:45 (UTC)

Mai multă grijă

Danutz, te rog ai un pic mai multă grijă când scrii pagini de referinţă, nu poate să stea cineva după tine să corecteze toate articolele, şi dă rău să rămână scrise aşa. Mai ales atunci când e vorba de articole de referinţă (mă refer la paginile de ajutor, documentaţii, referinţe Wikipedia). Ca exemplu, uită-te şi tu un pic la Ro.wiki, am găsit 4 greşeli de typing (nu ortografice) într-o pagină atât de scurtă. În plus, ce-i aia "refactarea" Wikipedia?!

Nu vreau s-o iei personal, contribui incomparabil mai mult decât mine la Wikipedia şi poate ţi se pare nedrept să mă apuc să-ţi spun ce ţi-am spus mai sus. Însă tocmai din cauză că ai atât de multe contribuţii este greu să ţinem pasul cu tine ca să corectăm ce ai scris, şi e trist să trebuiască s-o facem. Nu cred că ţi-ar lua mai mult de încă 5% din timpul pe care-l investeşti acum ca să reduci greşelile cu cel puţin 60%: nu trebuie decât să mai citeşti o dată articolul după ce l-ai scris. De preferat în previzualizare, ca să-l poţi corecta fără să revii în el. --Gutza 9 Apr 2004 08:43 (UTC)

Ok. refactarea e redactarea, înco greaşeală de typing.

Municipii, localităţi...

Eu am folosit cuvântul municipii pentru că, în engleză (de pe EN-Wiki), districtele administrative a Sloveniei se numesc 'municipii'. Municipiile mai mari, sau mai dezvoltate, sunt municipii urbane. Celelate (se presupune) ca sunt rurale. Acest fel se găseşte şi în Estonia, unde fiecare judeţ are 3-4 municipii urbane (deci, oraşe), şi câteva municipii rurale (deci, cam ceva ca şi comunele româneşti, dar pe suprafaţă mai mare - în Estonia şi Slovenia, un municipiu este ca o zonă administrativă care include multe sate.

Din cauza asta, termenul "localităţi" nu cred că este corect pentru Slovenia, fiind că sunt mult mai multe localităţi decât cele listate pe MediaWiki:Slovenia-municipii. Localiţăţi ar fi şi sate. Întradevăr, in contextul românesc, municipii sună contradictoriu, cam cum ai spune "un oraş rural" sau "un sat cosmopolit, sau un sat urban". Dar, în contextul slovenian, cred că merge. Sau, hai să găsim alt cuvânt - poate "comune" pentru "municipii rurale" şi "oraşe" sau chiar "municipii" pentru "municipii urbane". Ronline 9 Apr 2004 08:48 (UTC)

Sau dată explicaţia asta pe undeva la îndemână, în text. Mi se pare interesant de aflat, nu are rost să ocoleşti subiectul "rezolvând" situaţia prin traducere, cred că merită mai degrabă să explici. --Gutza 9 Apr 2004 08:51 (UTC)

Nu satele, nu intră, pentru că ele sunt listate deja în localităţiile rurale, în comune. --Danutz 9 Apr 2004 08:53 (UTC)

Nu, nu am încercat să rezolv treaba cu tradusul... numai am inclus informaţia asta ca să ştiţi de unde am luat cuvântul municipii. Considerând satele, ele totuşi nu sunt nişte localităţi rurale? Ronline 9 Apr 2004 08:56 (UTC)
Da, sunt aşezări rurale, însă orice sat se află într-o cumună. am putea de exemplu să spunem comune şi oraşe, asta ar merge destul de bine. Şi sus am scrie localităţile Sloveniei. --Danutz 9 Apr 2004 09:00 (UTC)
Da, şi eu cred că asta este cea mai bună soluţie. Ronline 9 Apr 2004 09:03 (UTC)

Cunoştinţe pe banner

Cunoştinţe apare pe banerul cu bordura.jpg ca cunoştiinţe (deci, incorect). Ştiu că a fost argumente despre acest cuvânt, dar în final, se scrie cunoştinţe. Pe de o altă parte, banner-ul îmi place foarte tare... suntem printre puţinele Wikipedii cu aşa ceva! Ronline 9 Apr 2004 09:11 (UTC)

  • Chiar asta schimbam. Acuma am terminat.
Excelent! Ce bine că e toată lumea pe Wikipedia la acelaşi timp! Ronline 9 Apr 2004 09:17 (UTC)
Danutz, în ce ai lucrat banner-ul? Ai vreo variantă "sursă" pe layere, gen PSD sau din Gimp? --Gutza 9 Apr 2004 09:43 (UTC)
Am lucrat în Photoshop (mai degrabă Imageready, un program care vine cu Photoshop, că serial numberu de la Photoshop pe care l-am băgat era expirat, deci Photoshop nu-mi merge). --Danutz 9 Apr 2004 09:46 (UTC)
Mi-o poţi trimite şi mie pe mail pls? --Gutza 9 Apr 2004 09:50 (UTC)
Nu se prea poate trimite aşa, că e un folder întreg. Setup-ul are numai 70 KO, deci nu prea cred că tot programul se află acolo, eu îţi trimit setup şi serialul, poate poţi să-l instalezi. Eventual ce mai poţi face e să cauţi pe internet programul de evaluare şi apoi să-ţi pagini serial-ul. --Danutz 9 Apr 2004 10:00 (UTC)

LOL! Nu măi, nu te rugam să-mi trimiţi programul, te rugam să-mi trimiţi imaginea! (De unde şi mi-o poţi şi nu mi-l poţi în post-ul meu anterior). --Gutza

a ioi, îi mai grea viaţa pe la noi. deci fişieru psd. Vezi că în el e scris cunoştinţe cu doi de ii. Pe mail nu pot să ţi-o trimit, că nu mă lasă decât jpg şi gif, din câte ştiu eu, ţi-o trimit aici. --Danutz 9 Apr 2004 10:42 (UTC)

Ordinea mea alfabetica

Să nu-ţi fie cu supărare, domn' Danutze, însă eşti un pic cam agresiv. În general. Legat în particular de ordinea "ta" alfabetică, da, î chiar este după â, nu neagă nimeni asta. Eu le-am ordonat după ordinea firească, nu după ordinea alfabetică: diacriticele fonetice din limba română sunt ă, î, ş şi ţ. Însă cum mai există şi "â" ca un caz particular, l-am trecut imediat după "î". Dacă vrei să le ordonăm alfabetic, n-am nimic împotrivă, după cum vezi n-am dat revert. Însă nici de sarcasmul tău n-aveam nevoie, era suficient să scrii ca şi comentariu ceva de genul "Hai să le ordonăm alfabetic". Sau altceva la fel de neutru. Dacă vrei spirit de colaborare, nu porni pe piciorul unui spirit de competiţie! Repet, nu am scris tot paragraful ăsta strict din cauza comentariului ăluia în particular, eşti destul de agresiv în general -- sau competitiv, nu ştiu exact care e nuanţa pe care o simţi tu. Rezultatul însă este un spirit de competiţie de genul "ba eu am mai multă dreptate!" care nu-şi are rostul IMHO; personal aş prefera în loc un spirit colaborativ de genul "oare cum e mai bine, voi ce părere aveţi?". Paşte Fericit! --Gutza

Ştergere Oslo Judeţ

Te-aş ruga să ştergi articolul Oslo (judeţ). Mi-am dat seama că nu trebuie un articol separat pentru asta şi că Judeţele Norvegiei şi MediaWiki:Norvegiajudete vor da link direct la Oslo, deci pagina Oslo (judeţ). Mulţumesc, Ronline 12 Apr 2004 09:09 (UTC)

Croaţia oraşe

Cred că ar fi bine să incluzi mesajul MediaWiki MSJ:Croatia-orase pe fiecare pagină de oraşe, fiind că aşa am făcut până acum şi la Slovenia şi la altele. La Slovenia au fost mai multe comune, deci nu cred că e problemă de spaţiu... Ronline 17 Apr 2004 13:42 (UTC)

Scuză mă! Am vorbit prea repede. Văd că le-ai pus pentru oraşele cele mai recent adăugate. În orice caz, trebuie aplicat mediawiki şi la celelalte, voi face eu asta dacă vrei. Salut, Ronline 17 Apr 2004 13:44 (UTC)

Poţi tu să schimbi dacă vrei, eu voi încerca să fac articole noi. Dar dacă se poate, în paginile care au conţinut, te rog nu-l pune, pune eventual numai o legătură de genu ''Vezi şi:'' [[Listă de oraşe din Croaţia]] arată destul de urât, vezi http://ro.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Mursko_Sredi%C5%A1%C4%87e&oldid=13774 . --Danutz 17 Apr 2004 13:51 (UTC)

  • BTW, ce se mai aude de Wikitravel? Nu prea e activitate pe acolo, da am văzut că nici măcar în cel francez nu mai e atâta activitate. Eu am mai încercat să modific pe acolo câte ceva, dar mai mereu uit să mă autentific, că de ex. în Wikipedia folosesc Cologne Blue, şi când mă autentific se vede clar că s-a schimbat skinul, acolo, nu prea se vede. Mă apuc imediat de Ghidul de conversaţie italian!

Vin acas' :O)

Dragii mei, suntem acolo pe la anglişii şeia în resbel pentru principii de drept. Da' cum păcatele să mă supăr pe Gutza, tip serios şi de treabă ? Vin imediat acas-acas, mintenaş că-i multă "frumşeaţă" :O) - irismeister 17:36, 2004 Apr 18 (UTC)

Wikitravel

Întradevăr, în ultima lună nu a fost multă activitate, dar astăzi, din cauză problemei cu serverul Wikipedia, am mers şi am mai creat câteva articole şi cioturi. Vreau să ajungem la 350 de articole acolo... este bine că Wikitravelul francez nu ne înterece! Ar fi excelent să începi un ghid de conversaţie în italiană, Ronline 19 Apr 2004 04:10 (UTC)

PS: Cu Croaţia-oraşe, eu voi include MediaWiki: si pe oraşele cu conţinut pentru că este mai util şi ne dă mai multe legături interne. Nu cred că arată prea urât.

Okidoki. Am creat deja ghidul italian şi este în curs de traducere! --Danutz 19 Apr 2004 05:11 (UTC)


The Bjorn

Thanks for you told us at the swedish wikipedia about that article. We have erased that nonsensetext from the Swedish wikipedia SO many times now... Hope you do the same and block their IP if it keep coming back. /213.114.130.220 24 Apr 2004 13:09 (UTC) (Elinnea)

Elections

Danutz, eu sunt in continuare pe dial-ul, poti tu daca ai timp sa treduci articolul asta si sa-l pui undeva "la vedere" pe Wikipedia noastra? Nu e nici o problema daca n-ai timp, doar spune-mi -- iar daca il traduci, te rog da un semn cand termini, sa-i anunt pe cei de pe Wikipedia in engleza. Merci! --Gutza 6 Mai 2004 18:14 (UTC)

  • Da, mă apuc azi sau mâine de el. --Danutz 7 Mai 2004 15:23 (UTC)

Mihai al României

Danutz, could I prevail upon you to take a look at the recent edits in Mihai al României? I'm very hesitant to get into this (1: it's not my country and 2: I don't write Romanian too well, even though I read it pretty well). These were made with a comment of just "corectie", but that looks to me to have been a mischaracterization of the changes made. Thanks. -- Jmabel (US) 7 Mai 2004 07:37 (UTC)

  • Done. --Danutz 7 Mai 2004 15:23 (UTC)

Creare pagini stub cu oraşele italiene

De ce creezi atâtea pagini doar cu "Nuştiucare e un oraş în Italia" ?

Încerc să ridic numărul de articole. În acelaşi timp încerc să pun şi ceva conţinut, se poate observa că aproape 20% din articole au sens. Pentru restul, care sunt oraşe mult mai mici am creat doar cioturi. --Danutz 10 Mai 2004 17:32 (UTC)