Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
JLS este albumul de debut al formației britanice JLS. Colecția de cântece reprezintă prima apariție discografică a grupului după apariția sa la emisiunea-concurs The X Factor. Materialul a fost lansat în luna noiembrie 2009 în Irlanda și Regatul Unit, fiind comercializat atât în format CD, cât și format digital. Majoritatea cântecelor de pe album reprezintă o combinație de muzică pop, R&B și electronica.

Primul disc single, „Beat Again” (lansat în iulie 2009), a ocupat prima poziție în UK Singles Chart și a câștigat locul secund în România. Acesta a fost urmat de „Everybody in Love”, care s-a bucurat de un succes similar, urcând și el în vârful clasamentului britanic, în urma unei apariții televizate la The X Factor. Cea de-a treia compoziție ce s-a bucurat de promovare a fost „One Shot”, care a intrat în primele zece trepte ale ierarhiei britanice cu o o lună înaintea lansării sale oficiale. Popularitatea albumului va fi sporită, odată cu începerea primului turneu al formației.

Materialul a primit atât recenzii pozitive, cât și critici, câștigând numeroase calificative de 2/5 din partea presei din Europa. Cu toate acestea, albumul a debutat pe prima poziție atât în Irlanda, cât și în Regatul Unit, unde a devansat locul secund cu mai puțin de 2.000 de exemplare. Grație celor aproximativ 240.000 de unități comercializate într-o singură săptămână, JLS a devenit unul dintre cele mai cunoscute discuri ale anului 2009. Materialul a fost răsplătit cu triplu disc de platină în țara natală a grupului, înregistrând vânzări de peste un milion de exemplare în cele două teritorii unde a fost promovat.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
25 aprilie:
Coperta primei ediții a romanului „Robinson Crusoe”

Alte aniversări: 24 aprilie25 aprilie26 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.