Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
Shallow” este un cântec din filmul S-a născut o stea (2018), interpretat de Lady Gaga și Bradley Cooper. Piesa a fost lansată ca primul disc single extras de pe coloana sonoră a filmului la 27 septembrie 2018, sub egida casei de discuri Interscope Records. Melodia a fost compusă de Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, și Andrew Wyatt, în timp ce producția a fost realizată de Gaga și Benjamin Rice. Cântecul a fost difuzat în film de trei ori, cel mai proeminent fiind în secvența ce îl prezintă pe personajul lui Cooper, Jackson Maine, invitând-o pe Ally, personajul jucat de Gaga, să cânte alături de el pe scenă. Cadrul a fost filmat la teatrul Greek din Los Angeles.

Pentru personajul artistei, piesa „Shallow” este un moment crucial al filmului S-a născut o stea, de vreme ce cântecul vorbește despre conversațiile pe care Ally și Jackson le-au purtat. Gaga a compus piesa din perspectiva personajului Ally, cu versuri în care cele două personaje se întreabă unul pe celălalt dacă au fost meniți să fie ceea ce sunt. Piesa este o baladă rock puternică în care Gaga și Cooper schimbă versuri și ajung treptat către ultimul refren, acompaniat de o vocaliză din partea cântăreței. Melodia este alternată cu sunetele unei mulțimi care strigă și aplaudă. „Shallow” a fost redat pentru prima oară la emisiunea DJ-ului Zane Lowe a postului de radio Beats 1, iar cântăreața a acordat, de asemenea, un interviu. Videoclipul muzical al single-ului a fost lansat ulterior, prezentându-i pe Gaga și Cooper pe scenă. Cadrele sunt intercalate cu secvențe din filmul S-a născut o stea.

Melodia a primit laude din partea criticilor de specialitate, aceștia declarându-se impresionați atât de vocea lui Gaga, cât și de natura dramatică a compoziției și a versurilor, fiind de părere că „Shallow” merită să fie nominalizat la numeroase gale de premii importante. Din punct de vedere comercial, single-ul a obținut un succes considerabil, ocupând prima poziție din clasamentele a peste douăzeci de țări, și devenind un șlagăr de top zece în majoritatea ierarhiilor în care a activat. Melodia a primit numeroase distincții, printre care se numără premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală, premiul Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală, premiul BAFTA pentru cea mai bună coloană sonoră, și premiul Asociației Criticilor de Film pentru cel mai bun cântec. „Shallow” a fost interpretat live la cea de-a 61-a ediție a premiilor Grammy, la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar, și servește drept bis în spectacolul rezidențial Enigma (2018–2020), organizat în Las Vegas.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
27 aprilie:
Ferdinand Magellan

Alte aniversări: 26 aprilie27 aprilie28 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.