Sari la conținut

Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Radio” este un cântec al interpretei americane Beyoncé. Piesa a fost produsă de Jim Jonsin și inclusă pe cel de-al treilea material discografic de studio al artistei, I Am... Sasha Fierce. „Radio” se găsește pe cel de-al doilea disc al albumului, fiind lansat ca cel de-al cincilea extras pe single al albumului în Olanda, în luna septembrie a anului 2009.

Deși inițial se anunțase faptul că va beneficia de un videoclip, precum celelalte înregistrări de pe album, compoziția nu a mai beneficiat de un material promoțional. „Radio” a fost aclamat de critica de specialitate, Slant Magazine denumindu-l „punctul culminant atât al ediției standard, cât și al ediției speciale”. De asemenea, PopMatters a felicitat inițiativa lui Knowles de a explora noi orizonturi muzicale, în timp ce Digital Spy afirmă că „se reține ușor, însă este lipsit de originalitate”.

Piesa a intrat în ierarhia olandeză Dutch Top 40 la scurt timp după lansare, fiind cel de-al cincilea single al albumului ce obținea poziții de top 40. Într-un interval de câteva săptămâni a avansat până pe treapta cu numărul 14, devansându-și predecesorul, „Sweet Dreams” (locul 26). O altă prezență notabilă a fost înregistrată în lista Dutch Mega Top 100, unde a câștigat poziția cu numărul 75. Grație succesului câștigat pe teritoriul olandez, „Radio” a activat și în clasamentul european Euro 200.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
12 iunie:
Nelson Mandela

Alte aniversări: 11 iunie12 iunie13 iunie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.