Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Fever este cel de-al optulea album de studio al cântăreței australiene Kylie Minogue, lansat pe plan internațional la 1 octombrie 2001, sub egida casei de discuri Parlophone. Lansarea din Statele Unite a avut loc la 26 februarie 2002, prin Capitol Records, și a reprezentat primul album al solistei care să fie comercializat în această regiune de la Enjoy Yourself (1989). Minogue a colaborat cu textieri și producători precum Cathy Dennis, Rob David, Richard Stannard, Julian Gallagher, TommyD, Tom Nicholas și Pascal Gabriel pentru a crea un material discografic dance-pop, îmbibat cu numeroase elemente disco și Europop. Alte influențe ale materialului provin din genurile muzicale synth-pop sau club.

Patru cântece au contribuit la promovarea albumului, fiind lansate drept discuri single. „Can't Get You Out of My Head”, primul single, a fost lansat în luna septembrie a anului 2001 și a obținut un succes comercial masiv, ocupând prima poziție a clasamentelor din patruzeci de țări și comercializându-se în peste șase milioane de exemplare în întreaga lume. Considerată drept „piesa de referință” a lui Minogue, este cel mai bine vândut disc single al ei de până acum, fiind, de asemenea, unul dintre cele mai bine vândute single-uri din istorie. Următoarele single-uri, „In Your Eyes” și „Love at First Sight”, au obținut succes moderat în topurile internaționale. Ultimul single, „Come into My World”, a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună înregistrare dance la ediția din 2004 a galei de premii. Toate cele patru single-uri au devenit șlagăre de top zece atât în Australia, cât și Regatul Unit, „Can't Get You Out of My Head” ajungând pe prima poziție în ambele țări. Pentru a promova albumul, Minogue a pornit în turneul KylieFever2002.

În urma lansării sale, Fever a obținut recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia lăudând producția și sunetul cu priză la public. De asemenea, albumul s-a dovedit a fi un succes comercial, ocupând locul unu în topurile din țări precum Australia, Austria, Germania, Irlanda, și Regatul Unit. În Statele Unite, materialul s-a clasat pe locul trei în clasamentul Billboard 200, fiind cel mai de succes album al cântăreței. Fever a fost premiat cu șapte discuri de platină în Australia, cinci discuri de platină în Regatul Unit, și un disc de platină în Statele Unite. La ediția din 2002 a premiilor Brit, materialul a câștigat un premiu la categoria „Cel mai bun album internațional”. În Australia, Fever a fost al treisprezecelea cel mai bine vândut album al anilor 2000.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
3 iunie:
Harta Muntenegrului

Alte aniversări: 2 iunie3 iunie4 iunie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.