Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Take a Chance on Me” este un cântec al formației britanice JLS. Acesta a fost compus de Chris Braide și inclus pe cel de-al treilea album de studio al grupului, Jukebox. Înregistrarea servește drept cel de-al doilea extras pe single al materialului discografic fiind distribuit oficial în Irlanda începând cu data de 4 noiembrie 2011 și încă din 6 noiembrie 2011 în Regatul Unit prin intermediul magazinelor virtuale de muzică în format digital, succedându-se șlagărului „She Makes Me Wanna” (2011).

Cântecul a beneficiat de o amplă campanie de promovare, care a inclus filmarea unui videoclip și interpretarea înregistrării cu multiple ocazii. Scurtmetrajul adiacent compoziției a fost regizat de Parris și produs de Kenia Ortega în colaborare cu firma Riveting Entertainment. Videoclipul, care a fost filmat pe străzile din Londra, Regatul Unit, a avut premiera în data de 21 octombrie 2011 prin intermediul VEVO, primind atât aprecieri cât și critici, acesta fiind poziționat de revista britanică New Musical Express pe locul al treisprezecelea în ierarhia celor mai slabe cincizeci de videoclipuri din toate timpurile. Înregistrarea a fost apreciată de critica de specialitate, însă majoritatea recenzorilor au notat asemănările cu stilul compozițiilor promovat în aceeași perioadă de cantautorul american Bruno Mars. Printre cele mai notabile interpretări se numără cele din cadrul unor emisiuni sau evenimente majore, precum Children In Need,Jingle Bell Ball sau The X Factor.

Discul s-a bucurat de succes imediat după lansare, devenind cel de-al optulea șlagăr de top 10 consecutiv al formației în principalul clasament britanic, UK Singles Chart. Acest aspect s-a datorat celor aproape 68.000 de exemplare comercializate în primele șapte zile de disponibilitate, vânzări care au asigurat cântecului o plasare pe poziția secundă a ierarhiei. „Take a Chance on Me” a câștigat locul întâi în lista înregistrărilor de muzică rhythm and blues din același Regat Unit și treapta cu numărul doi în clasamentul digital. Piesa a activat și în ierarhiile din țări precum Bulgaria sau Irlanda și a devenit al șaselea șlagăr de top 40 al grupului la nivel global. În prima dintre cele două regiuni a devenit unul dintre cele mai bine clasate cântece JLS, în timp ce în Irlanda a câștigat locul treisprezece în ierarhia generală.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
20 mai:
Harta Lumii de Ortelius

Alte aniversări: 19 mai20 mai21 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.