Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

Mozilla Firefox este un navigator web gratuit dezvoltat de Mozilla Foundation. Firefox este al doilea navigator ca număr de utilizatori, după Google Chrome de la Google, fiind folosit de aproximativ 28.9 % (în luna iunie 2013) din toți utilizatorii Internetului de pe glob.

Firefox are numeroase facilități, cum ar fi navigarea cu file, un sistem împotriva phishing-ului și al spyware-ului, o facilitate de gestionare a descărcărilor ș.a.

Este foarte configurabil – i se pot adăuga multe extensii făcute de dezvoltatori independenți; gama de extensii este deja foarte largă, fiind disponibile peste 8.000 de extensii de cele mai diverse facturi. Printre cele mai populare extensii se numără NoScript (oprește rularea scripturilor dăunătoare), FoxyTunes (controlează media player-ele), StumbleUpon (descoperire de situri) și DownThemAll! (facilități pentru descărcarea de fișiere).

Conform datelor din luna iulie a anului 2013, Firefox avea între 16 și 21 % utilizatori la nivel mondial, fiind al treilea cel mai popular browser. Statisticile Mozilla arată că Firefox este folosit de peste 450 de milioane de persoane. Browserul se bucură de succes în Indonezia, Germania și Polonia, unde este cel mai utilizat browser, având o cotă de piață de 57 %, 45 %, respectiv 44 %.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
17 mai:
Regina Ana a Danemarcei

Alte aniversări: 16 mai17 mai18 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.