Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Upgrade U” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles, realizat în colaborare cu artistul hip-hop Jay-Z. El a fost compus de producătorii americani Swizz Beatz și Cameron Wallace, în colaborare cu solista, fiind inclus pe cel de-al doilea album de studio al cântăreței, B’Day. Cântecul a fost lansat ca single promoțional în Statele Unite ale Americii la finele anului 2006.

Compoziția a primit atât aprecieri, cât și critici din partea recenzorilor de specialitate, Allmusic descriindu-l drept „cel mai puternic cântec aflat pe album”, în timp ce The Washington Post, a catalogat piesa drept o reflecție asupra „sentimentelor ce pot fi cumpărate cu bani”. În același cadru favorabil, publicația americană Entertainment Weekly a inclus „Upgrade U” pe lista „Celor mai bune 10 cântece ale anului 2007”, unde a ocupat poziția cu numărul cinci. Înregistrarea s-a bucurat și de un videoclip — regizat de Melina Matsoukas — ce a fost inclus pe materialul B'Day Anthology Video Album.

Cântecul a activat mediocru în clasamentele din Statele Unite ale Americii, unde a fost promovat inițial, câștigând locul cincizeci și nouă în ierarhia Billboard Hot 100, în timp ce în lista ce contorizează parcursul înregistrărilor Hip-Hop/R&B „Upgrade U” a obținut treapta a unsprezecea. Discul a intrat și în alte clasamente, reușind poziționări de top 40 în țări precum Bulgaria, Croația, România sau Turcia, în cea de-a treia atingând poziția cu numărul douăzeci și unu.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
25 aprilie:
Coperta primei ediții a romanului „Robinson Crusoe”

Alte aniversări: 24 aprilie25 aprilie26 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.