Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Discografia grupului muzical JLS se compune din patru albume de studio, un EP, un album video și douăsprezece discuri single. Formația a devenit cunoscută în urma participării sale la emisiunea-concurs The X Factor din anul 2008, unde s-a clasat pe locul secund, în urma Alexandrei Burke. La scurt timp, JLS a semnat un contract de promovare cu casa de discuri Epic Records și a lansat în iulie 2009 primul său extras pe single, sub titulatura de „Beat Again”. Cântecul s-a bucurat de succes în ierarhiile de specialitate ocupând prima poziție în Regatul Unit, unde a câștigat un disc de aur și a devenit una dintre cele mai bine vândute piese ale anului. Grupul a și-a lansat materialul de debut — JLS — în noiembrie 2010, fiind precedat de șlagărul „Everybody in Love”, ambele acumulând vânzări și clasări notabile, albumul comercializându-se în peste un milion de exemplare doar în țara de origine a formației.

În vara anului 2010 a început promovarea unui nou album, precedat de compoziția „The Club Is Alive”, care a devenit al treilea single clasat pe locul întâi al grupului în Regatul Unit. Concomitent, un EP cu o serie de înregistrări lansate anterior a fost distribuit în America de Nord, în paralel cu primul single comercializat în acest teritoriu, „Everybody in Love”. Pe 16 septembrie 2010 formația a lansat piesa „Love You More”, dedicată cauzei BBC, Children in Need. A fost a patra piesă clasată pe primul loc în topurile din Regatul Unit. Outta This World a fost lansat pe 22 noiembrie 2010 și a devutat pe locul 2 în UK Albums Chart vânzându-se 152.000 de exemplare. Al treilea single al albumului, „Eyes Wide Shut”, a fost remixat pentru a-l include pe Tinie Tempah, și a ajuns pe locul al optulrea în UK Singles Chart.

JLS a început să lucreze la cel de-al treilea album în martie 2011. În mai 2011 s-a confirmat faptul că primul single va fi produs în colaborare cu Dev, intitulat „She Makes Me Wanna”. A fost lansat pentru a fi descărcat digital pe 24 iulie 2011. A debutat pe primul loc înclasamentele de specialitate din Marea Britanie, fiind cel de-al cincilea single care reușește acest lucru. Pe 15 septembrie JLS a anunțat că „Take a Chance on Me” va fi cel de-al doilea single de pe cel de-al treilea album. S-a clasat pe locul al doilea în UK Charts. Jukebox a fost lansat pe 14 noiembrie 2011 și a debutat tot pe locul al doilea în UK Albums Chart. A treia piesă de pe album, „Do You Feel What I Feel?” a fost lansată pe 1 ianuarie 2012 și s-a clasat pe locul al șaisprezecelea în UK Charts.

Ultimul album lansat de formație, compilația Goodbye: The Greatest Hits, marchează destrămarea formației, care va susține un turneu de rămas bun în Marea Britanie.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
2 mai:
Helmuth Weidling

Alte aniversări: 1 mai2 mai3 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.