Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

Marco Mengoni (n. 25 decembrie 1988 în Viterbo) este un cântăreț italian de muzică pop-rock/soul care a obținut notorietate în anul 2009, odată cu câștigarea emisiunii-concurs X Factor. Ulterior lansează mai multe materiale discografice care au vânzări cumulate de peste 270.000 de exemplare în Italia, iar în 2010 Mengoni devine primul interpret italian din istorie care este numit „Cel mai bun cântăreț european” în cadrul premiilor MTV EMA.

În februarie 2010, Mengoni a participat la cea de-a șaizecea ediție a Festivalului Muzical de la Sanremo cu piesa „Credimi ancora”, clasându-se pe locul al treilea din cincisprezece participanți. Ea a fost inclusă pe cel de-al doilea EP al său, Re matto, care a debutat în Italia pe primul loc. Primul său album de studio, Solo 2.0, a fost lansat în septembrie 2010 și a fost certificat cu discul de aur de către Federația Industriei Muzicale Italiene.

La începutul anului 2013 Mengoni participă la prestigiosul Festival de la Sanremo, pe care-l câștigă interpretând piesa „L'essenziale”. De asemenea, artistul a reprezentat Italia în cadrul Concursului Muzical Eurovision 2013, care s-a desfășurat în Malmö, Suedia, melodia sa clasându-se în finală pe locul al șaptelea, cu 126 de puncte. Piesa „L'essenziale” a devenit și piesa principală de pe albumul #prontoacorrere, fiind al patrulea single al lui Marco Mengoni care s-a clasat pe primul loc în topurile italiene.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale
Centrala nucleară de la Cernobîl

Alte aniversări: 25 aprilie26 aprilie27 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.