Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat
Discografia lui Carrie Underwood se compune din trei album de studio, douăzeci de discuri single și șaisprezece videoclipuri.

Cântăreața a devenit cunoscută odată cu participarea la concursul American Idol, fiind desemnată învingătoarea celui de-al patrulea sezon al emisiunii, în anul 2005. De la debutul muzical, Underwood a devenit o interpretă apreciată deopotrivă de critici, câștigând patru premii Grammy, dar și de fani, albumele sale comercializându-se în peste 9,6 milioane de exemplare doar în S.U.A..

Primul material discografic de studio, Some Hearts, a primit șapte discuri de platină în țara natală a interpretei, fiind cel mai bine vândut album de debut al unui artist de muzică country din istoria Nielsen SoundScan. De pe disc au fost extrase pe single șase cântece, trei ocupând locul 1 în Billboard Hot Country Songs, în timp ce „Inside Your Heaven” s-a clasat pe prima poziție în Billboard Hot 100.

Cel de-al doilea album de studio, Carnival Ride, a fost lansat la finele anului 2007, debutând direct pe locul 1 în Billboard 200 și în clasamentul mondial. Materialul include patru cântece de locul 1 în Billboard Hot Country Songs și hitul de top 10 al artistei în Billboard Hot 100, „I Told You So”. Discul s-a comercializat în peste 2,8 milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii, primind dublu disc de platină. Solista și-a lansat cel de-al treilea material discografic de studio pe data de 3 noiembrie 2009, acesta fiind intitulat Play On.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
5 mai: Cinco de Mayo • Paștele (Creștinism oriental, 2024)
Adunarea Stărilor Generale, 5 mai 1789

Alte aniversări: 4 mai5 mai6 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.