Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

„Ring the Alarm” este un cântec al interpretei americane Beyoncé Knowles. Piesa a fost produsă de Knowles în colaborare cu Swizz Beatz, Sean Garrett și inclusă pe cel de-al doilea album de studio al artistei, B’Day. Înregistrarea a fost lansată ca cel de-al doilea single al albumului în Statele Unite ale Americii în octombrie 2006.

Compoziția a beneficiat de o campanie de promovare și de un videoclip regizat de Sophie Muller, acesta fiind inspirat din filmul Basic Instinct (1992). Percepția criticilor asupra înregistrării și asupra scurtmetrajului a fost împărțită, ambele primind atât aprecieri, cât și critici. Cu toate acestea, cântecul a primit o nominalizare la cea de-a patruzeci și noua gala a premiilor Grammy, la categoria „Cea mai bună interpretare R&B feminină”. De asemenea, Knowles a fost blamată pentru coperta discului single, ce o afișează în vecinătatea unor aligatori, acest aspect determinând o serie de controverse.

Discul single a debutat direct pe locul 12 în Billboard Hot 100, devenind cea mai înaltă intrare în clasament din întreaga carieră a interpretei. „Ring the Alarm” a obținut poziția cu numărul 11 și a devenit cel mai slab clasat single al artiste în această ierarhie la momentul respectiv. În ciuda unei campanii de promovare deficitare la nivel internațional, cântecul a activat modest listele muzicale din țările asiatice, europene sau sud-americane.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
19 aprilie:
Ghetoul Varșovia

Alte aniversări: 18 aprilie19 aprilie20 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.