Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

Finala Ligii Campionilor UEFA 2007 a fost un meci de fotbal jucat pe Stadionul Olimpic din Atena, Grecia la data de 23 mai 2007, pentru a decide câștigătoarea Ligii Campionilor din sezonul 2006/2007. Clubul englez Liverpool a înfruntat clubul italian AC Milan, într-o repetare a finalei din anul 2005. AC Milan a câștigat meciul (scor 2-1), cu două goluri înscrise de jucătorul meciului, Filippo Inzaghi.

Liverpool și AC Milan își începuseră campania încă din a treia rundă de calificare, ambele avansând în faza grupelor, pe care le-au și câștigat. Ambele cluburi au învins, în drumul lor către finală, foste campioane ale Europei. AC Milan a învins pe Celtic F.C. (campioană în anul 1967), Bayern München (de patru ori campioană) și pe Manchester United (campioană în 1999), iar Liverpool a trecut de deținătoare trofeului, FC Barcelona și de campioana din 1988, PSV Eindhoven.

Înainte de meci au fost probleme cu organizarea din cauza numărului mare de suporteri care au intrat pe stadion fără bilet. După meci, un purtător de cuvânt al UEFA a acuzat clubul Liverpool că are cei mai răi suporteri din Europa, o afirmație contrazisă mai târziu de către președintele UEFA, Michel Platini.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
30 aprilie:
SN 1006

Alte aniversări: 29 aprilie30 aprilie1 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.