Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate
Conținut recomandat

Discografia cântăreței australiene Delta Goodrem constă din 24 discuri single, 5 albume studio, 3 videouri, 25 videoclipuri etc. Goodrem a semnat un contract cu casa de discuri Sony BMG în anul 1999.

Cariera muzicală a cântăreței a început în anul 2001 cu piesa „I Don't Care”. Cântecul s-a dovedit a fi un eșec, atingând doar poziția cu numărul 64 în Australia. Albumul de debut, Innocent Eyes, a beneficiat de un mare succes comercial, primind multiple discuri de platină în Australia, Noua Zeelandă și Regatul Unit. Cel de-al doilea album de studio, Mistaken Identity, a fost lansat după lupta cântăreței cu o formă de cancer, însă nu a reușit să se ridice la succesul predecesorului său. Totuși, discul a adus-o pe prima poziție în clasamentul din Australia, fiind răsplătit cu mai multe discuri de platină. Al treilea material discografic al cântăreței, intitulat Delta, s-a clasat și el pe prima poziție în țara natală. Al patrulea album, Child of the Universe, a fost lansat în 2012, iar single-urile „Wish You Were Here” și „Sitting on Top of the World” au primit discuri de platină în Australia. Al cincilea album de studio, intitulat Wings of the Wild, a fost al patrulea album al lui Goodrem care a obținut prima poziție în Australia.

La nivel mondial, ea a vândut aproximativ 8 milioane de albume, dintre care 1.238.919 milioane au fost vândute în Australia. Innocent Eyes a fost vândut în 2,5 milioane de exemplare. Ea a vândut aproximativ 2 milioane de discuri single, din care 1.238.919 în Australia.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
13 mai:
Papa Ioan Paul al II-lea

Alte aniversări: 12 mai13 mai14 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.