Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Do What U Want” este un cântec al interpretei americane Lady Gaga, realizat în colaborare cu artistul R. Kelly. Piesa a fost lansată în mediul digital la 21 octombrie 2013 drept cel de-al doilea disc single extras de pe al treilea album de studio al lui Gaga, Artpop (2013). Solista a compus cântecul împreună cu DJ White Shadow, Martin Bresso și William Grigahcine. DJ White Shadow i-a prezentat artistei conceptul inițial al piesei cu doi ani înainte de lansarea propriu-zisă. Producția melodiei a fost completată în 2013, vocea lui Kelly fiind adăugată mai târziu. Reacțiile pozitive venite din partea fanilor și a criticilor au dus la lansarea piesei ca single. La 10 ianuarie 2019, Gaga și-a cerut iertare pentru colaborare și a înlăturat cântecul de pe toate platformele muzicale digitale, în urma lansării documentarului Surviving R. Kelly, care prezintă acuzațiile de abuz sexual aduse împotriva lui Kelly.

„Do What U Want” este un cântec synthpop și R&B ce conține sintetizatoare în stilul anilor '80 și o instrumentație electronică. Versurile piesei vorbesc despre supunerea sexuală, Gaga spunându-le defăimătorilor că gândurile, visurile și sentimentele sunt ale ei, indiferent de ce ar face aceștia cu trupul ei. Criticii au lăudat simplitatea, producția și priza la public a piesei. Coperta single-ului „Do What U Want” este o fotografie de aproape a feselor solistei purtând chiloți tanga cu flori, realizată de Terry Richardson. Acesta a regizat, de asemenea, videoclipul piesei care ar fi trebuit să fie lansat în decembrie 2013 prin BitTorrent; lansarea a fost anulată din cauza unor motive necunoscute.

„Do What U Want” a devenit un șlagăr de top 10 în Canada, Coreea de Sud și numeroase țări din Europa. În Statele Unite, cântecul a ocupat locul 13 în clasamentul Billboard Hot 100. Piesa a fost interpretată live la ediția din 2013 a premiilor American Music Awards și la emisiunile Alan Carr: Chatty Man, Saturday Night Live, The Voice și The X Factor. Numeroase versiuni remix au fost lansate pentru cântec, cele mai cunoscute fiind realizate în colaborare cu Christina Aguilera și Rick Ross.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
6 mai:
Hindenburg în flăcări

Alte aniversări: 5 mai6 mai7 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.