Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Summertime” este un cântec al interpretei americane Beyoncé, realizat în colaborare cu artistul rap P. Diddy. El a fost compus pentru coloana sonoră a filmului Moștenire cu cântec, în care artista deține un rol important. Înregistrarea a fost promovată ca cel de-al doilea extras pe single al albumului omonim, succedându-i piesei „Fighting Temptation”, ce nu s-a bucurat de succesul anticipat.

Cântecul nu beneficiază de un videoclip oficial, asemeni predecestorului său, însă acesta a reușit să urce în clasamente în ciuda acestui aspect. Pentru a crește popularitatea înregistrării, a fost imprimat un remix în compania lui Ghostface Killah, care a beneficiat și el de o atenție sporită din partea posturilor de radio din Statele Unite ale Americii. Spre deosebire de alte compoziții de pe coloana sonoră, „Summertime” a fost în general ocolit de criticii muzicali de specialitate, însă, website-ul britanic The Situation a felicitat piesa, descriind-o ca fiind „dogoritoare”.

Pentru a facilita ascensiunea în clasamente, a început comercializarea unui disc de vinil. „Summertime” este singurul single de pe coloana sonoră a filmului ce intră în primele o sută e trepte ale unui clasament american, câștigând locul treizeci și cinci în Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs. Alte prezențe notabile au fost înregistrate în Japonia, însă pe teritoriul european, a fost depășit de predecesorul său, „Fighting Temptation”. În ciuda acestui fapt, discul a ajutat la creșterea popularității albumului de proveniență, care s-a clasat pe treapta cu numărul nouăsprezece în Billboard 200 și a câștigat un disc de aur în S.U.A..

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
28 aprilie:
Stadionul Wembley

Alte aniversări: 27 aprilie28 aprilie29 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.