Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat

Patricia Vizitiu (n. pe 15 octombrie 1988 în Petroșani) este o jucătoare profesionistă de handbal din România care joacă pentru SCM Craiova.

Fiind fiica fostului fotbalist Dumitru „Mache” Vizitiu, Patricia a început să practice handbal în anul 2000, jucând pentru formația CSS Petroșani. Ulterior handbalista a obținut un contract cu CS Rulmentul Urban Brașov, echipă alături de care avea să se afirme în fazele superioare ale unor competiții europene. În adolescență Vizitiu a devenit vicecampioană europeană de junioare (2005) și a câștigat, împreună cu echipa națională de tineret a României, medalia de bronz la Campionatul Mondial din Canada (2006).

La începutul anului 2009 handbalista a semnat un contract cu CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, alături de care a ajuns până în finala Ligii Campionilor EHF. Vizitiu a devenit una dintre cele mai prolifice marcatoare ale echipei, figurând și în ierarhia totală a golgheterelor. În toamna anului 2012 părăsește gruparea vâlceană în urma unei accidentări la genunchi și evoluează timp de un sezon pentru echipa Üsküdar BSK din Turcia. În prezent face parte din lotul formației românești HCM Râmnicu Vâlcea.

Patricia Vizitiu este cunoscută pentru „execuțiile sale în forță”, dar și pentru aruncările atipice de la nivelul șoldului, prin intermediul cărora a stârnit interesul presei românești.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
2 mai:
Helmuth Weidling

Alte aniversări: 1 mai2 mai3 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.