Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Versiunea pentru tipărire nu mai este suportată și poate avea erori de randare. Vă rugăm să vă actualizați bookmarkurile browserului și să folosiți funcția implicită de tipărire a browserului.
Articole de calitate
Conținut recomandat
Omul negru 2 (titlu original: Boogeyman 2) este un film american supranatural de groază din 2007 regizat de Jeff Betancourt, o continuare a filmului Omul negru (Boogeyman) din 2005. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Danielle Savre, Matt Cohen, Tobin Bell și Renee O'Connor. Scenariul este scris de Brian Sieve.

Savre o portretizează pe Laura Porter, o femeie care în copilărie, împreună cu fratele ei, a asistat la uciderea părinților ei. Ea crede că ucigașul este omul negru (Boogeyman), iar acum, ca adult, caută o terapie de grup pentru a depăși fobia față de această creatură. Cu toate acestea, temerile ei devin realitate, pe măsură ce colegii ei sunt uciși unul câte unul.

Datorită succesului financiar al filmului precedent, Omul negru 2 a fost anunțat în octombrie 2006. Producția filmului a început în aceeași lună cu angajarea lui Betancourt ca regizor și a lui Sieve ca scenarist. Castingul a început în luna decembrie a aceluiași an cu angajarea lui O'Connor; Savre a preluat rolul principal în ianuarie 2007. Filmările au avut loc în Los Angeles în fostul spital Linda Vista, timp de patru luni, din ianuarie 2007 până în aprilie. Spre deosebire de filmul original, care îl prezenta pe omul negru ca pe o ființă supranaturală, Betancourt s-a străduit să prezinte o versiune mult mai realistă a creaturii mitologice. În plus, accentul a fost pus pe scenariu și pe atmosferă pentru a compensa bugetul mic al filmului de 4,5 milioane de dolari americani.

După ce a fost difuzat la Festivalul Filmului de Groază Screamfest la 20 octombrie 2007, Omul negru 2 a fost lansat direct-pe-video în Statele Unite la 8 ianuarie 2008; ulterior a fost lansat cinematografic în Rusia și Italia. A primit recenzii mixte din partea criticilor, deși mulți dintre ei au considerat că filmul este o îmbunătățire generală față de predecesorul său. O atenție deosebită a fost acordată naturii omului negru în film, apropiată de cea umană, pe care criticii au considerat-o preferabilă monștrilor din alte filme contemporane, inclusiv față de cel din filmul anterior. În ciuda unei performanțe comerciale mediocre, cu încasări puțin mai mici decât bugetul său, filmul a avut o continuare, Omul negru 3 (Boogeyman 3), în anul următor.

Știați că?
Știați că?
Știri
Știri
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
19 martie:
China în timpul Dinastiei Yuan

Alte aniversări: 18 martie19 martie20 martie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.